Buna ziua ! Am revenit pe acest forum dupa luni bune cu o problema veche de care am crezut ca am scapat insa se pare ca nu . In 2011 , un camion al firmei unde lucrez a fost amendat ptr lipsa rovinetei . Patronul a platit la acea vreme amenda , dar a refuzat sa plateasca si acea taxa de cca 700 euro cu titlul de despagubire ( ulterior aceasta a fost scoasa din lege , dar ptr ca nu am contestat-o in instanta nu am putut beneficia de modificarile legislative favorabile)
Astfel , ne-am ales cu o somatie de plata + titlul executoriu , etc de la un BEJ care desi avea procesul verbal de contraventie atasat la dosar , a pretins ca si plata DOAR suma de 28 euro , in loc de 700 euro . Asta se intampla in martie 2012 cand , de ce sa mint , ne-am bucurat de eroarea executorului si am platit doar acei 28 euro pe care ii ceruse. Am primit chitanta si am sperat sa ...avem noroc.
Anul acesta , dupa mai bine de 5 ani , acelasi executor , revine cu un proces verbal prin care explica ce s-a intamplat ( ca dintr-o greseala au solicitat doar 28 de euro , pe cand creanta conf p/v de contraventie era de 700 euro ) si ma someaza sa platim diferenta pana la 700 euro plus binenteles cheltuielile lui de xecutare .
Intrebarea mea este urmatoarea : este facuta in termen pretentia executorului ? Sau la aceste situatii , exista prescriere gen 3 , 5 ani ?
In functie de raspuns , imi puteti indruma pasii cu ce trebuie sa fac , si in termen de cate zile de la primirea somatiei ?
Va multumesc si inca o data toata consideratia mea ,pentru cei care isi mai gasesc timp sa citeasca si sa raspunda nevoilor noastre .
Numai bine !
Somatie
mihaela495
Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)