avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ACCIDENT
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ACCIDENT

Bună seara.Vineri seara "am facut" accident, Eu (Audi)mergeam pe bandă 2-langa axa drumului, fara avea vreo intenție de a schimba sensul de mers, o alta masina (mercedes)in miscare,,paralel cu mine dar cu 1-2 metrii mai in fata , situată pe bandă 1 dorind sa facă stanga mi-a tăiat calea .Am franat ,am tras de volan stanga pentru a evita impactul ...dar nu am reusit, Ne am dat jos din masini, am vazut ca suntem loviți,iar mercedesul sa urcat la volan si a mutat masina cat mai aproape de bordura, eu urmându-l. Au urmat acuzele verbale .....si maine dimineata facem si vorbim, ne intelegem , lăsând nr, meu de tel .... bineinteles ca nu ne am inteles , mercedesul dorind Asigurarea mea ...fara a da asigurarea lui,,,,spunând ca eu sunt vinovată .....Mentionez ca eu mergeam drept inainte langa axa drumului....Daca sunte- ti buni sa îmi dati o părere am sa continui POVESTEA PRIMULUI MEU ACCIDENT.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Habar nu am , utilizator 15:09, 25 Mai 2017
In cazul mai sus descris cine ar fi de vină ?Audi care merge inainte pe drumul lui, banda 2 , Sau Mercedes care vrea sa faca stanga de pe banda 1??
Habar nu am a scris:

In cazul mai sus descris cine ar fi de vină ?Audi care merge inainte pe drumul lui, banda 2 , Sau Mercedes care vrea sa faca stanga de pe banda 1??


Conducatorul autoturismului Mercedes poarta toata responsabilitatea producerii accidentului intrucat a schimbat banda de circulatie fara sa se asigure/
ing. Ioan Ciobanu
VA multumesc pentru raspuns. Sâmbătă dimineata am fost la poliție , am suflat in fiola... (a trecut mai mult de 12 ore de la accident) sa întocmit proces verbal in care agentul constatator a scris ca Audi nu a păstrat distanța, Audi nu recunoaste ca e vina lui si ca nu e de acord sa inmaneze asigurarea. Audi a semnat procesul verbal.Audi a primit dovada de circulatie, avertisment , si 3 puncte de penalizare fara amenda si fara a i se suspenda permisul. Care sunt sansele mercedesului sa acționeze Audi in instanta??. In cazul in care asigurarea nu e de acord cu despagubirea-adică constată ca Audi nu e vinovat?
Buna ziua!! Am intampinat primele probleme! Am facut contestație la procesul verbal, in care am descris împrejurările accidentului ..dar si ca nu sunt de acord cu constatarea facuta de organul de poliție, ca nu ma consider vinovata de accident si ca nu sunt de acord cu inmanarea asigurarii, nu am mentionat numele persoanei care a facut constatarea, si nici cel al conducătorului Mercedesului (acesta fiind organ de poliție si el) .
Judecătoria mi a trimis COMUNICARE ADRESA, ---sa indicati denumirea si sediul partii intimate (parat), căreia înțelegeți sa -i puneti plângerea
-------sa aratati motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza plangerea
----sa indicati dovezile de care înțelegeți sa va prevalat in soluționarea plângerii
------daca dovada o faceti cu martori ,sa indicati numele, prenumele, adresa acestora, precum si împrejurările cunoscute de catre acestia.

Daca ma puteti ajuta va rog....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, martor Habar nu am Habar nu am In momentu accidentului, persoana de langa mine poate fi martor daca nu suntem căsătoriți, dar avem copii împreună , buletinele sunt pe adrese diferite. ... (vezi toată discuția)
Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)
Asa ceva numai in romania se poate intampla mihai1112 mihai1112 În ziua de 01.04.2009, în jurul orelor 1430, în timp ce conduceam autoturismul proprietate personală, pe o stradă cu prioritate care are două benzi pe ... (vezi toată discuția)