avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la achizitia unei masini pe firma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la achizitia unei masini pe firma

Doresc să cumpăr o mașină și prețul este cu tot cu TVA. Ptr o firma noua neplatitoare de TVA ce înseamnă acest lucru și a doua întrebare..dacă firma ar fi plătitoare de TVA cum se deduce acea suma? Mulțumesc!
Firma neplatitoare de TVA va include in pretul de achizitie si valoarea TVA. Firma platitoare de TVA va deduce TVA integral TVA din factura, sau partial, in functie de destinatia masinii.
Dacă firma este plătitoare de TVA și autoturismul este categoria N1,N2, N3, adică de transport marfa se deduce integral TVA-ul, dacă nu se deduce doar jumătate. Depinde și de domeniul de activitate al societății.
Pentru a 2-a întrebare, tu vei achita TVA-ul la achiziționarea autoturismului. in urma activităților pe care de dezvolți la societatea înființata vei avea de plata TVA, dar nu-l vei mai plăti pana nu recuperezi suma achitata de tine ca TVA pentru achiziționarea autoturismului.
Daca masina achizitionata este un autoturism si este folosit exclusiv in folosul firmei, TVA, ca si amortizarea si cheltuielile cu acest autoturism sunt deductibile integral. Daca autoturismul este folosit partial in folosul firmei, doar atunci deducerea este de 50%. Atentie la folosirea numai in interesul firmei ! Foaia de parcurs, completata corect, la toate rubricile, este obligatorie.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)