avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce pot sa fac din punct de vedere legal?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce pot sa fac din punct de vedere legal?

Buna ziua,am strâns 150 foi cu cei 2% pentru nepoțica mea care are retard psihomotor și le-am dat asociației raza de speranța .Intre timp nepoțica mea a plecat in Spania la recuperare și asociația nu mai vrea sa ne deconteze nimic pentru acele foi pentru care ne-am zbătut .Ce pot sa fac din punct de vedere legal ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:17, 17 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Formularul de 2% nu are rubrica prin care contribuabilul sa aleaga o anumita destinatie, ca si program / proiect sau tip de activitate sau categorie de cheltuiala, deci el directioneaza acei 2% catre acel ONG in general. Cel mult daca acel ONG a facut campanie specifica solicitand public 2% si promitand sa ii utilizeze cu o anumita destinatie, si apoi dovedindu-se ca le-a dat alta destinatie, se pune problema daca ar putea face contribuabilul ceva pentru a revoca redirectarea in cauza.... Organizatiile care vor sa primeasca bani pt destinatii specifice, sa aiba tehnic contribuabilii cum sa dea sumelor anume destinatie, au ca solutie practica sa deschida si indice pentru 2% conturi bancare diferite pt fiecare proiect / activitate / categorie... Insa contribuabilul nu are un drept direct de control si nici nu poate dovedi ca statul chiar a virat acelui ONG acele sume de bani, pentru ca statul adesea "uita" sa faca redirectarile sau le face cu luni sau ani dupa termenul legal.... Deci e dificil sa controlezi daca au ajuns banii directionati de tine si ce anume a facut acel ONG cu ei... E discutabil daca ar fi valide contracte intre contribuabil si ONG de genul iti aduc x declaratii 2% si tu promiti ca faci cutare lucru cu acei bani, dat fiind ca sunt bani ai statului si ca e greu de facut verificari....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate beneficia de redirectionare 2% rikihd rikihd Am o fetita bolnava, tratamentul ei ne costa o suma de bani considerabila , pentru a beneficia de redirectionare de 2 % trebuie sa conving mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Semnătura mea falsificată! carolina21000 carolina21000 Semnătura mea falsificată !Escrocherie făcută de arendașă ! Menționez că la data de 30 septembrie 2020, am primit prin poștă o notificare de la ANAF ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa directionez 2% din impozit catre o asociatie de locatari. Mariandjy Mariandjy Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa directionez 2% din inpozit catre asociatia de locatari unde locuiesc,iar acei bani sa poata fi folositi ... (vezi toată discuția)