avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Santaj
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Santaj

Bună seara,
Poate fi considerat santaj dreptul unui consumator de a cere despăgubiri pentru un produs neconform, in situația in care il informeaza pe reclamat ca in cazul umui răspuns nefavorabil va depune plângere la OPC si va mediatiza aceasta nemulțumire?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:37, 23 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e santaj, ANPC nu e o gasca de batausi. E dreptul consumatorului sa faca reclamatie si chiar trebuie sa incerce sa se inteleaga comerciantul inainte de a-l reclama. Faptul ca aminteste de ANPC e, asa cum ati zis, o informare care, dupa caz, poate responsabiliza comerciantul. Reclamatie nu inseamna automat si sanctiune, poate pretentiile clientului sunt nejustificate.

Cu mediatizarea cred ca raspunsul e Depinde, in functie de cat de (ne)justificata e pretentia consumatorului - daca produsul e conform probabil ca ar putea fi considerat santaj dar mai bine intrebati pe forumul Drept penal.
www.avocatnet.ro/content/for...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia consumatorului alexandra carabelea alexandra carabelea buna ziua. mi-am cumparat in luna octombrie o pereche de cizme de la un magazin din Complexul Unirea. li s-a dezlipit talpa si m-am dus la magazin unde mi ... (vezi toată discuția)
Produs necorespunzator marcop marcop Buna seara, In urma cu doua zile am achizitionat un produs vestimentar promovat prin reclama tv, de la un magazin care desface aceste produse. Vanzarea se ... (vezi toată discuția)
Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)