avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare cauză suspendare după concediu pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare cauză suspendare după concediu pentru creștere copil până la 2 ani

Bună seara,

În urma suspendării unui contract de muncă pentru creștere copil până la 2 ani și faptului că salariata nu a mai revenit pentru reîceperea activității la data cand ar fi trebuit să înceteze cauza de suspendare, mă aflu în situați în care să am un contract de muncă încă suspendat, datorită unei situații de conjunctură.Am notificat angajata să vină la unitate pentru a-și rezolva problema dar fără nicio rezolvare. În acest caz ce pot face? Care ar fi procedura de urmat?
Cel mai recent răspuns: Cosmi7 , utilizator 21:26, 18 Mai 2017
In speta, la data expirarii duratei CCC emiteti o decizie prin care constatati incetarea suspendarii c.i.m. al salariatei in cauza. Apoi o pontati nemotivat, urmand sa dati curs procedurii disciplinare sau nu.
Buna ziua! In acest caz se poate decide concedierea pentru absentele nemotivate sau trebuie sa treaca cele 6 luni?
Concedierea nu se poate decide, in schimb se poate aplica orice alta sanctiune mentionata de art.248 C.mun.
Multumesc!
Acestă decizie se poate da și retroactiv? Menționez că a trecut temenul de 20 de zile de raportare in Revisal a incetarii suspendarii. Mulțumesc pentru raspuns !

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim absente nemotivate preaviz madina71 madina71 Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Un angajat absenteaza de la 1 august, fiind in preaviz pana la data de 15 august, ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)