avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar titlu proprietate

Va rog ajutati-ma sa gasesc calea legala de rezolvare in urmatoarea speta:

In 1953,mama mea ,prin casatorie,a trecut (ca zestre)in rolul socrului sau din registrul agricol, sup.de 1(un) ha teren agricol, pe care l-au folosit in devalmasie pana la intrarea socrului in CAP. Cu ocazia aplicarii Lg. 18/91, la cererea mamei de reconstituire a dreptului de proprietate, s-a emis un TP pe numele socrului sau defunct(titular de rol agricol) cu mostenitori: sotia acestuia(soacra) si mama mea ca proprietar devalmas.(neavand calitatea de mostenitoare). In aceasta situatie,rog un notar(av.) competent a ma lamuri care e calea partajarii TP ln cauza? cum pot beneficia de dr. de prop. al mamei mele,si ea decedata? va multumesc
Buna ziua. Ar trebui sa va prezentati la notariat impreuna cu soacra, in cazul in care va intelegeti cu privire la modalitatea de partajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 rocs rocs Buna ziua, As dori o lamurire in urmatoarea problema. Parintii mei ar dori sa faca vanzare vanzare cumparare cu unul din fratii mei doar ca au acte pe ... (vezi toată discuția)
Dovedire proprietate teren agricol bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul. Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Anulare sau modificare titlu de proprietate andreicosminus andreicosminus In situatia in care s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata mai mica decat cea cu care defunctul s-a inscris in registrul agricol (conform ... (vezi toată discuția)