avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INCALCARE DREPT PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INCALCARE DREPT PROPRIETATE

Stra-stra bunicul meu a fost proprietarul integului teren al cimitirului Ungureni din Craiova. In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat terenul Primariei Craiova, ca pe acest teren sa se faca cimitirul Ungureni, iar in schimbul acestei donatii, Primaria Craiova a donat stra-stra bunicului meu, stra-bunicului meu si fratelui stra-bunicului meu 10 locuri de veci. Nu inteleg de ce aceste locuri de veci nu sunty considerate ca proprietate a lor, de vreme ce au fost donate de Primaria Craiova, stramosilor mei si sunt considerate ca nu sunt proprietate lor, si ca ei sunt concesionari. Acest lucru este deosebit de grav, este o incalcare grava a proprietatii, e ca si cand eu as sta in casa mea si as platie chirie statului. Mai am si alta situatie in cimitirul Bellu Catolic, unde pe timpuri locurile au fost cumpare de familia mea, si acum sunt considerate concesiuni, Nu este corect acest lucru. E o lege tampita care nu tine cont de faptul ca nu toate locurile de veci sunt concesiuni, unele au fost cumparate de oameni sau donate de primarie, si in cazul acestor locuri de veci urmasii nu ar trebuie sa plateasca concesiunea, Dumnevoastra ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Hamarsold2018 , utilizator 13:49, 19 Mai 2017
Buna ziua,
Pentru locurile de veci din Cimitirul din Craiova va sfatuiesc sa dati in judecata administratorul cimitirului pentru a va emite un titlu de proprietate. daca aveti inscrisuri care sa dovedeasca cele spuse de dumneavoastra.
De ce sa-mi emita titlu de proprietate, daca eu am act de la Primarie din 1968, in care se arata ca Primaria a donat acele locuri celor 3 stramosi ai mei. Pai daca le-a donat donatie sa fie, deci prin donatie se transmite dreptuld e proprietate nu de concesiune. DAR DIN CAUZA unei legi imbecile, acum toate locurile de veci sunt considerate concesiuni, nu proprietati, legea e de-a dreptul idioata. Dumneavoastra ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lege care incalca dreptul de proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul 1874 l-a donat primariei Craiova, ca sa se faca cimitirul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate Hamarsold2020 Hamarsold2020 Subiect: O lege care incalca dreptul de proprietate Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)