avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O succesiunea incurcata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O succesiunea incurcata

In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) In 1968 Primaria a dat un act bunicii mele, in care scrie ca stra-bunicul meu si fratele lui ( adica copiii stra-stra bunicului meu) cat si urmasii lor, au dreptul sa foloseasca 10 locuri de veci fara sa li se ceara chitanta de concesiune a platurilor. ( adica sa le foloseasca cu titlu gratuit in vecii vecilor, amin. ) . Acum dupa 69 de ani de la moartea stra-bunicului meu ,cimitirul ma obliga pe mine , descendentul stra-bunicului meu, si pe verii de gradul 2 ai tatalui meu ( nepotii fratelui stra- bunicului meu) sa facem succesiunea pe acele locuri de veci, lucru pe care il consider abuziv ( altfel ma ameninta ca ne ia locurile)Statul roman este un stat comunist, dupa ce ca stramosii mei au dat terenul lor Primariei ca sa se faca un cimitir, acum eu amaratul de mine si verii de gradul 2 ai tatalui meu, sa nu poata folosi locurile in continuare. Din 1891 si pana acum s-au ingropat zeci de oameni din familia mea acolo, si nu ne-au cerut sa facem succesiunea pe acele locuri de veci, acum au vazut ca am 10 locuri acolo, si cimitirul ar vrea sa puna mana abuziv pe ele. Partea proasta este ca notarii imi cer martori, ori stra-bunicul meu e mort in 1949. Si nu am oameni care sa-l fi cunoscut. Ce pot face in aceasta situatie ? Timp de 127 de ani din 1891 ( de la moartea stra-stra bunicului meu ) si pana acum in 2018 , membrii familiei mele au folosit acele locuri si si si-au ingropat rudele fara sa li se ceara chitanta de concesiune si succesiune pe locurile de veci , si se gasira acum dupa 127 de ani sa ma oblige sa fac succesiunea pe locurile de veci .
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
vulpita200, utilizator
Cel mai recent răspuns: vulpita200 , utilizator 14:54, 19 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Parerea mea este ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat din zona caruia sa-i prezentati situatia de fapt si actele pe care le detineti si apoi sa va ajute sa rezolvati aceasta problema.
Am intrebat o multime de avocati, si sunt zeci de familii in situatia mea in orasul meu , asta pentru ca pe timpuri si terenul cimitirului se cumpara si devenea proprietate privata a acelor familii, si nimeni nu obliga acele familii sa-si faca succesiunea. Practic statul comunist ne-a nationalizat terenul din cimitire, terenul nu mai este al nostru, e al statului roman. Si ma pune sa fac succesiunea pe cavou, pe cruci , etc . Dar 127 de ani nu au obligat pe nimeni din familia mea sa faca succesiunea. Asta inseamna ca toti membri familiei mele dupa legea lor idioata s-au ingropat acolo abuziv? Ca ei zic ca daca stra-bunicul meu a murit in 1949 concesiunea a incetat in 1974. Ceea ce este o aberatie, intrucat in 1949 stra-bunicul meu era mort, si un mort nu putea sa faca acte, iar inainte de 1949 , stra-bunicul meu era proprietar si pe teren si pe cavou, nu era concesionar cum mint ei, dat fiind faptul ca inainte de 1949 nu se faceau concesiuni . Adica eu am ingropat pe tatal meu si pe unchiul meu abuziv, pe locurile familiei mele, dupa legea lor cretina si comunista ? Si bunica mea la fel , si toti mortii din familia mea au fost ingropati abuziv atatia ani, dupa legea lor cretina si comunista ? Adica statul ma pune sa platesc chirie ( concesiune) pe locurile care de fapt sunt proprietatea familiei mele, ceea ce este un abuz. Cativa deputati de la PSD au cerut sa se modifice legea cum scrie si pe internet , in sensul ca sa mi se recunoasca dreptul de proprietate pe teren, dar Guvernul Boc ( cred) care culmea trebuia sa respecte proprietatea privata nu a tinut cont de propunerea lor, desi ei au avut dreptate, intrucat legea cum este facuta acum, nu face distinctie intre proprietarii de locuri de veci, si concesionarii de locuri de veci , iar noua , proprietarilor ni se incalca dreptul de proprietate. E ca si când statul roman m-ar obliga sa platesc chirie ca sa stau in casa care a fost a mea ( care nu mai este a mea, pentru ca mi-a luat-o statul roman). O bataie de joc, cum numai in Romania poate sa fie ! De unde mama dracu sa aduc eu la notari martori care sa-l fi cunoscut pe stra-bunicul meu care e mort in 1949, si daca cimitirul a lasat 127 de ani pe membri familiei mele sa se ingroape acolo, ar trebui sa ma lase dracu si pe mine si pe rudele mele când mor sa ma ingrop tot acolo. Ca mi se poate intampla ca eu sa platesc degeaba intretinerea locurilor de veci, si maine , poimane sa ma trezesc cu locurile vandute de cimitir altei persoane . Si asa nu sunt intretinute locurile. E o mizerie groaznica acolo, eu fac curat, si apoi vin tot felul de milogi si sparg usa la cavou si dorm in cavou. Imi cer scuze pentru unele cuvinte mai urate , dar m-am suparat foarte rau .
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
vulpita200, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de veci Mihaita123 Mihaita123 Stra-stra bunicul meu a donat unei Primarii un teren de cateva ha pentru a se construi pe acest teren un cimitir. Actul din 1874 de donatie nu-l mai am, si ... (vezi toată discuția)
NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Stra-stra bunicul meu a fost proprietarul integului teren al cimitirului Ungureni din Craiova. In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat terenul Primariei ... (vezi toată discuția)