Va salut Domnule Adriantot
Eu zic sa facem o separare aici si anume ca daca asociatia dispune de casa de bani poate sa tine orice suma acolo dar cu un risc , cine si l asuma asta este o alta intrebare , dar in cazul cand nu exista asa ceva , respectivul administrator / casier nu poate detine o suma prea mare .
Pai ce facem daca asociatia dispune de peste un miliard de lei vechi si acestia sunt tinuti in casa la casier si Doamne fereste se intampla ceva , cine raspunde ? respectivul se poate " scuza " in acel caz dand din umeri zicand : voi ati vrut sa tin banii in apartament !
Cand v ati referit la "casieria asociatiei " ati avut in vedere ca aceasta sa dispuna de casa de bani ?
O alta situatie care se practica este ca facturile sunt platite dupa ce se fac incasarile si atunci in functie de restantieri fondul de rulment urca si scade .
Pe perioada fara incalzire CET fondul de rulment ajunge la 70 % din f.r. care este pastrat de adm.Nu m-i se pare corect ca adm . sa pastreze banii in casa , acest fond este al proprietarilor si ei ar trebui sa decida unde sa fie depozitati.
In cazul firmelor de adm. se aduna o gramada de bani din fondul de rulment care se pastreaza unde ?
Depinde...la blocul meu sunt si restantieri.M-am uitat in registrul de casa,dupa ce se fac incasari,a doua zi se fac plati...niciodata nu avem peste 2000...maxim 3000...asta daca admin pastreaza bani pntru factura de apa,care este mare de obicei.
Puteti cere si dv registrul de casa,sa vedeti soldul.
Sold casa
BEN46
Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)