avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se tin banii din incasarile asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se tin banii din incasarile asociatiei de proprietari

Este legal ca, administratorul sa țină asupra sa încasările si fondul de rulment sau este obligat sa depună banii la banca?
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 22:16, 1 Iunie 2017
Banii cred ca sunt intr-un cont deschis pe numele asociatiei...deci nu-i ''tine''doamna.Decat daca este contul pe numele dansei.
antoanelas a scris:

Este legal ca, administratorul sa țină asupra sa încasările si fondul de rulment sau este obligat sa depună banii la banca?

Este legal ca in casieria asociatiei sa fie bani. Orice suma de bani, nelimitat de vreo lege.

Va salut Domnule Adriantot
Eu zic sa facem o separare aici si anume ca daca asociatia dispune de casa de bani poate sa tine orice suma acolo dar cu un risc , cine si l asuma asta este o alta intrebare , dar in cazul cand nu exista asa ceva , respectivul administrator / casier nu poate detine o suma prea mare .
Pai ce facem daca asociatia dispune de peste un miliard de lei vechi si acestia sunt tinuti in casa la casier si Doamne fereste se intampla ceva , cine raspunde ? respectivul se poate " scuza " in acel caz dand din umeri zicand : voi ati vrut sa tin banii in apartament !
Cand v ati referit la "casieria asociatiei " ati avut in vedere ca aceasta sa dispuna de casa de bani ?
O alta situatie care se practica este ca facturile sunt platite dupa ce se fac incasarile si atunci in functie de restantieri fondul de rulment urca si scade .
Pe perioada fara incalzire CET fondul de rulment ajunge la 70 % din f.r. care este pastrat de adm.Nu m-i se pare corect ca adm . sa pastreze banii in casa , acest fond este al proprietarilor si ei ar trebui sa decida unde sa fie depozitati.
In cazul firmelor de adm. se aduna o gramada de bani din fondul de rulment care se pastreaza unde ?

Depinde...la blocul meu sunt si restantieri.M-am uitat in registrul de casa,dupa ce se fac incasari,a doua zi se fac plati...niciodata nu avem peste 2000...maxim 3000...asta daca admin pastreaza bani pntru factura de apa,care este mare de obicei.
Puteti cere si dv registrul de casa,sa vedeti soldul.

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii prin virament bancar deluria deluria Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii si rulment hutiudumitru hutiudumitru Presedintele se opune sa puna banii in cont precum daca vom pierde banii din cont , o obliga pe administratoare sa tina acas la ea suma de 20000 ron plu 5000 ... (vezi toată discuția)