avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se tin banii din incasarile asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se tin banii din incasarile asociatiei de proprietari

Este legal ca, administratorul sa țină asupra sa încasările si fondul de rulment sau este obligat sa depună banii la banca?
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 22:16, 1 Iunie 2017
eugarizan a scris:
Cand v ati referit la "casieria asociatiei " ati avut in vedere ca aceasta sa dispuna de casa de bani ?

Normal este ca asociatia de proprietari sa aiba un sediu, un spatiu care sa fie folosit numai pentru asociatie si acolo sa fie casieria. Cine nu are, sa-si faca!

Dincolo de legalitate, eu m-as ingrijora daca mai exista acei bani.
Cel putin pe hartie exista dar in realitate acest fond nu se gaseste in casa sau banca cum ar fi corect mai ales ca se pot face plati si prin virament bancar si totusi unii prefera banii in casa .
Buna ziua,

Va dau un sfat, si daca acesta ar fi urmat de marea majoritate a proprietarilor din blocul dvs. ati limita scurgerile de bani si furtul sau folosirea ilegala in interes propriu al fondurilor manipulate de acestia.

Sa nu uitam ca avind ceva bani pe mana o persoana este tentata sa se "imprumute" din acestia pentru diverse cheltuieli in interes propriu.

Sfatul meu este sa faceti platile catre asociatie numai in contul acesteia prin virament. Evitati a mai da cash pe mana acestora.

Cu stima,
Rorschach

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii prin virament bancar deluria deluria Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii si rulment hutiudumitru hutiudumitru Presedintele se opune sa puna banii in cont precum daca vom pierde banii din cont , o obliga pe administratoare sa tina acas la ea suma de 20000 ron plu 5000 ... (vezi toată discuția)