avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc sa stiu care este motivul....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc sa stiu care este motivul....

Buna seara, buna dimineta tuturor.

Doresc sa aflu de la persoane mai experimentate care este motivul respingerii cereri de chemare in judecata ???? Nu am un raspuns clar de la Judecator doar unul vag. Acesta ar fi raspunsul lor :

În baza art.341 alin. 6 lit. a) a) respinge plângerea, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată; Cod procedură penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul ...................., dom. în ........., str. ......., nr......., ap....., jud. ........, împotriva ordonanţei de clasare din 05.10.2016, emisă în dosar nr. ........./P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria ....... şi menţinută de procurorul ierarhic superior prin ordonanţa din 28.01.2017, dată în dosar nr. ....../....../2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, soluţii pe care le menţine în totalitate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul ........................... să plătească statului suma de 50 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din .xx xx.2017.
Document: xx./2017 xx xx 2017.

1. actiunile au fost perfect redactate abliteram cu tot ce prevede legea,
2. S-a urmat caile erarhice,
3. Sesizarea a fost facuta la data cand s-a constatat infractiunea,
4. a fost fondata clar si concis,
5. De ce trebuie sa plateasca victima daca i s-a adus o vatamare iar bunul sustras nu a fost restituit.

Va rog cine ma poate ajuta, cu orice sprijin il rog sa ma indrume, ori daca mai am vre-o cale de atac inafara de CEDO.:((:((:sorry: Va multumesc anticipat.
:((:((:((:((:((:((
patrascu razvan a scris:

Pretul masinii s-a platit? cine a luat masina din parcare?In ce temei s-a dispus clasarea?
Nu vreti sa detaliati exact situatia de fapt ca sa intelegem.

Am aratat temeiul stimate domn : În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală. Sunt trei, a)

1 respinge plângerea, ca tardivă
2 sau inadmisibilă ori,
3 după caz, ca nefondată;

Masina din parcare a luat-o fostul proprietar cel care a vandut-o.
Pretul a fost platit integral, contract semnat, si bunul predat.

Desi repet am facut totul ca la carte. :(( :((

[editat de moderator -pct.1.2 Regulament- nu mai folositi litere ingrosate]
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2017
trandafir2, moderator
tgeorgescu a scris:

Autorul presupus... de ce este presupus tocmai el? Se crede ca el a furat masina sau a cumparat-o de la hot? Clasarea din lipsa de dovezi este valabila atat timp cat nu sunt dovezi, de ex. daca apar ulterior dovezi, clasarea nu mai este valabila. Altfel, cai extraordinare de atac ar fi doar daca judecatorul ar fi condamnat pentru luare de mita in acest caz.

Stimate domn Giorgescu.

Masina a fost platita, predat bunul cumparat, actele sunt legale, masina s-a gasit la autorul cel care o vanduse. Nu mai inteleg nimic, am facut speta cap coada exact cum scrie domnul Udroiu.

Sunt in dilema, doar atat s-a comunicat fara motivare ceea ce am trimis mai sus.

Multumesc.

[editat de moderator -pct.1.2 Regulament- nu mai folositi litere ingrosate]
trandafir2, moderator
Poate s-a considerat ca este un litigiu un drept civil. Daca omul a facut asta o singura data, problema nu se rezolva in penal. Insa daca a vandut aceeasi masina de zece ori la zece oameni diferiti si a aplicat acelasi truc, atunci poate fi vorba de penal.

Stiti cum se spune: o singura sursa inseamna nicio sursa. O singura inselaciune cu un singur om pagubit nu este o inselaciune, suspectul se poate prevala de prezumtia de nevinovatie si pretinde ca litigiul trebuie rezolvat in drept civil.

Intr-adevar, daca ar fi ceva penal in treaba asta, ar fi mai degraba inselaciune decat furt.
tgeorgescu, utilizator
@XREX, am citit si eu din speta dvs. Raspunsul il gasiti in ordonanta procurorului, insa din pacate paginile pe care le-ati incarcat dvs pe net nu pot fi citite in totalitate asa incat sunt mai multe elemente neclare acolo care nu pot fi deslusite. Asa la prima vedere, faptul ca ati platit bunul si ulterior vi s-a luat din parcare este furt. La prima vedere. In detaliu trebuie vazut atat contractul de vanzare daca nu contine cumva clauze rezolutorii ori suspensive, cat si imprejurarile de fapt si succesiunea evenimentelor. Este putin probabil ca atat organul de cercetare penala, cat si cei doi procurori, cat si judecatorul sa nu vada ca acolo este furt daca intradevar este furt. Parca spuneati ceva, la un moment dat, ca ati radiat masina. De unde ati radiat-o mai precis? Ori doar ati facut acte in vederea radierii ulterioare de la politie (probabil). In plus, ati scris ca imediat ce ati cumparat masina ati facut asigurare, adica inainte sa primiti certificat fiscal. Corect? Asa s-a intamplat?
Nu vreau sa fac supozitii, dar speta banuiesc ca este simpla.
In mod clar utilizatorul nu ne furnizeaza elemente importante care au stat la baza ordonantei de clasare pentru a putea face o apreciere.
Vad ca nici temeiul in drept care a stat la baza ordonantei de clasare nu il indica, desi inclin sa cred ca temeiul este art. 315 alin.(1) lit.b) C.proc.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) C. proc. pen.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Am o dilema - pagubit pus la plata cheltuielilor judiciare Attila János Szűcs Attila János Szűcs Am chemat in judecata un suspect, incepand de la Politie si pana la Camera Preliminara am primit doar Ordonanta de NUP si in continuare s-a pastrat continuarea ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)