Pai, tocmai la asta se refera discutia, cum ca respectivul contract de vanzare nu este intocmit in forma legala daca nu este insotit de certificatul de atestare fiscala (situatie in care am spus eu, ca poate fi privit ca un antecontract valabil, cu predarea bunului si plata pretului, ma rog nu este prea greu de inteles). Adica, certificatul de atestare fiscala serveste nu doar pentru inregistrarea dreptului de proprietate si transferul obligatiei de plata a impozitelor, ci mai ales pentru a oferi validitate deplina contractului de vanzare al mijlocului de transport.
Nu vreau sa fac supozitii, dar speta banuiesc ca este simpla.
In mod clar utilizatorul nu ne furnizeaza elemente importante care au stat la baza ordonantei de clasare pentru a putea face o apreciere.
Vad ca nici temeiul in drept care a stat la baza ordonantei de clasare nu il indica, desi inclin sa cred ca temeiul este art. 315 alin.(1) lit.b) C.proc.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) C. proc. pen.
nPai, tocmai la asta se refera discutia, cum ca respectivul contract de vanzare nu este intocmit in forma legala daca nu este insotit de certificatul de atestare fiscala (situatie in care am spus eu, ca poate fi privit ca un antecontract valabil, cu predarea bunului si plata pretului, ma rog nu este prea greu de inteles). Adica, certificatul de atestare fiscala serveste nu doar pentru inregistrarea dreptului de proprietate si transferul obligatiei de plata a impozitelor, ci mai ales pentru a oferi validitate deplina contractului de vanzare al mijlocului de transport.nnnDa, desigur am incheiat asigurarea in numele meu pe aceea masina, am avut actele care trebuiau date la politie pentru radierea autoturismului, care era desigur intocmite pe numele emitentului bunului in favoarea cumparatorului, adica tot setul de acte obligatorii in aceste conditii de VC al unui autoturism folosit. Am fost la politie si m-a intors inapoi ca nu am avut acel an
Parerea mea: cel mai probabil este un litigiu in drept civil. Ceva mai improbabil: escrocherie (dar nu furt).
Daca nu e evident ca masina ar fi fost a dvs., ci doar se preteaza la interpretari diferite, nu reiese furt.
Diferenta este ca pentru cineva care a comis o singura escrocherie (nu o teapa de milioane), problema se rezolva in drept civil. Daca a comis cincizeci de escrocherii, problema se rezolva in drept penal.
~ final discuție ~