avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc sa stiu care este motivul....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc sa stiu care este motivul....

Buna seara, buna dimineta tuturor.

Doresc sa aflu de la persoane mai experimentate care este motivul respingerii cereri de chemare in judecata ???? Nu am un raspuns clar de la Judecator doar unul vag. Acesta ar fi raspunsul lor :

În baza art.341 alin. 6 lit. a) a) respinge plângerea, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată; Cod procedură penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul ...................., dom. în ........., str. ......., nr......., ap....., jud. ........, împotriva ordonanţei de clasare din 05.10.2016, emisă în dosar nr. ........./P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria ....... şi menţinută de procurorul ierarhic superior prin ordonanţa din 28.01.2017, dată în dosar nr. ....../....../2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, soluţii pe care le menţine în totalitate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul ........................... să plătească statului suma de 50 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din .xx xx.2017.
Document: xx./2017 xx xx 2017.

1. actiunile au fost perfect redactate abliteram cu tot ce prevede legea,
2. S-a urmat caile erarhice,
3. Sesizarea a fost facuta la data cand s-a constatat infractiunea,
4. a fost fondata clar si concis,
5. De ce trebuie sa plateasca victima daca i s-a adus o vatamare iar bunul sustras nu a fost restituit.

Va rog cine ma poate ajuta, cu orice sprijin il rog sa ma indrume, ori daca mai am vre-o cale de atac inafara de CEDO.:((:((:sorry: Va multumesc anticipat.
:((:((:((:((:((:((
Chiar temeiul indicat de dvs este temeiul din ordonanta de clasare, art.16 alin.1 lit.b) C. proc. pen., asa cum reiese din pozele respective, insa nu reies faptele si imprejurarile de fapt ale cauzei.
Fara certificatul fiscal, contractul de vanzare este nul. Conform Codului Fiscal. Astfel ca Dvs nu sunteti proprietarul masinii. De asta n-o puteti inmatricula, radia, vinde, inregistra la DITL, etc... Se poate consulta discutia anterioara: www.avocatnet.ro/content/for...
Codul de procedura fiscala prevede conditia obtinerii certificatului de atestare fiscala in vederea instrainarii dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport, insa in practica obtinerea ulterioara a acestuia este acceptata ca fiind valabila. Dpmdv contractul de vanzare vehicul incheiat fara certificat fiscal nu trebuie anulat deoarece poate constitui un eventual antecontract perfect valabil (deci cu efecte depline intre parti) pana la indeplinirea cerintelor vizand plata obligatiilor fiscale si eliberarea certificatului de atestare fiscala. Bineinteles, fata de autoritati, contractul de vanzare vehicul incheiat fara certificat fiscal nu produce efecte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2017
trandafir2, moderator
contractul de v-c intocmit in forma legal atesta dreptul de propietate asupra masinii. nu este antecontract. certificatul fiscal serveste pt inregistrarea dreptului de proprietate si transferul obligatiei de plata a impozitelor
Pai, tocmai la asta se refera discutia, cum ca respectivul contract de vanzare nu este intocmit in forma legala daca nu este insotit de certificatul de atestare fiscala (situatie in care am spus eu, ca poate fi privit ca un antecontract valabil, cu predarea bunului si plata pretului, ma rog nu este prea greu de inteles). Adica, certificatul de atestare fiscala serveste nu doar pentru inregistrarea dreptului de proprietate si transferul obligatiei de plata a impozitelor, ci mai ales pentru a oferi validitate deplina contractului de vanzare al mijlocului de transport.

Alte discuții în legătură

Am o dilema - pagubit pus la plata cheltuielilor judiciare Attila János Szűcs Attila János Szűcs Am chemat in judecata un suspect, incepand de la Politie si pana la Camera Preliminara am primit doar Ordonanta de NUP si in continuare s-a pastrat continuarea ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)