avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare suma de la angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare suma de la angajat

Buna ziua,
Un angajat al unei socieati si-a insusit o anumita suma de bani pe care a incasat-o de la diversi clienti.
Recunoscand-si fapta si pentru a nu se depune plangere penala impotriva sa, vrea sa restituie sumele si sa semneze o nota de constatare si evaluare a pagubei prin care sa se ajunga la un acord de compensare cu suma pe care angajatorul trebuie sa o achite salariatului, astfel incat acesta la primirea salariului sa depuna la casieria societatii banii respectivi.
O astfel de abordare a situatiei ar putea constui o problema de o anumita natura, tinand cont ca s-ar trece peste prevederi ale codului muncii referitoare la termenul de 30 zile in care se recupereaza banii sau cea a faptului ca s-ar plati mai mult de o treime din salariu?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: gillu , utilizator 10:20, 26 Mai 2017
Nu constituie nicio problema situatia mentionata de dvs.

Prejudiciul cauzat poate fi acoperit de catre salariat , de bunavoie, integral sau in rate conform intelegerii cu angajatorul.
Va multumesc tare mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de plata temis temis Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema : un angajat al institutiei noastre a vorbit in interes personal pe telefonul mobil al institutiei, in luna ... (vezi toată discuția)
Ancheta administrativa magyari magyari Buna ziua.... Am avut probleme, cu un fost angajat, care din cauza neglijentei, nepasarii, ne-a cauzat prejudicii. L-am convocat la conciliere, i-am ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta ContSters154162 ContSters154162 Casierul unei asociatii de proprietari(bloc), pentru minus in gestiunea sa, va fi actionat in instanta la judecatorie(actiune in pretentii) sau la ... (vezi toată discuția)