avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nr imputerniciri adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nr imputerniciri adunare generala

Buna ziua,

Citind mai cu atentie ce spune legea 230/2007 legat de reprezentarea in cadrul adunarii generale, am inteles ca:
1. un proprietar poate fi reprezentant de orcine, fie el membru de familie, locatar, proprietar sau ba, deci si de un avocat, doar pe baza de imputernicire scrisa? Adica oricine ar reprezenta un proprietar nu ar trebui sa deranjeze conducerea adunarii generale sau pe ceilalti proprietari participanti, pt ca legea e respectata -art. 25 alin. c)"proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează"
2.legea permite ca o adunare generala, desi e a proprietarilor, sa fie tinuta si de "neproprietari", fie ei din bloc sau nu, daca acestia detin imputerniciri scrise de la proprietari. Si se poate tine chiar daca nr. proprietarilor prezenti fizic e mai mic sau chiar egal cu zero decat al celor care imputernicesc.
3. un proprietar poate reprezenta un nr.nelimitat de proprietari ,adica poate veni cu un nr nelimitat de imputerniciri.

Am intekes oare bine? Cine poate amenda aceasta lege sa puna lucrurile in ordine ca mi se pare ca produce efecte aberante?

3. Daca in statutul asociatiei, lucrurile sunt mai clare si mai de bun-simt,cu privire la nr. de imputerniciri cu care are dreptul sa vina un proprietar, ce prevederi ar trebui sa primeze in cadrul adunarii generale, cele ale legii sau cele ale statutului?
Am mai pus aceste probleme la un alt topic si cred ca nu era chiar potrivit si cer scuze daca insist repetand aici situatia.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 18:09, 16 Februarie 2018
Dl eugarizan,
Lecturând cu atenție topicul am constatat cu satisfacție faptul că există un precedent legal creat vis-a-vis de folosirea abuzivă a acestor împuterniciri.
Menționați dvs. în postare faptul că ați avut castig de cauza intr un proces in care s-a venit cu un numar de imputerniciri unde nu erau specificate elementele concrete ca: precizarea clara pe cine voteaza persoana care imputerniceste, ordinea de zi a AG, penalități in sistem propriu etc.
Suntem în postura in care o "gașcă" organizata a pus mâna pe un număr însemnat de "împuterniciri generale", oamenii neștiind nici macar ce au semnat (se mai poarta inca inselaciunea cu citirile contoarelor de ape) și acum manipulează in fiecare an alegerile.
Avem mare nevoie de o copie a hotărârii judecătorești pentru a convinge la nivelul autoritățiilor publice locale necesitatea implementării legii și supravegherea modului în care sunt interpretate corect aspectele mai puțin clare.
Puteți elimina (oricum o voi face eu) aspectele personale ale hotărârii și va ASIGUR de întreaga-mi garanție a păstrării discreției in privința datelor confidentiale. Ma puteti contacta prin intermediul mesageriei acestui forum (v-am scris si acolo, dar probabil nu vi s-a transmis notificarea de catre server).
Sunteți un deschizător de drumuri și ar fi păcat să nu multiplicați eforturile și reușita dvs. in lupta cu lipitorile ce sug luna de luna resursele oamenilor.
Vă mulțumesc în numele a 700 de proprietari încă captivi!
livotos
Am incercat sa va contactez in doua randuri si am fost respins , am sa mai incerc .
prin mail la livotos@yahoo.com
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
livotos, utilizator
Chiar acum cateva minute am incercat si dupa ca am compus mesajul , imi spune eroare . am sa mai incerc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Adunare generala asociatie de proprietari-imputerniciri Elidor Elidor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: este vreun articol in legea 230/2007 sau in Instructiunile de aplicare ale ei, care ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in adunarea generala de catre avocat casutza casutza Buna seara, Va rog sa ma lamuriti daca este legal ca o parte din proprietari aflati in divergenta cu presedintele si comitetul executiv sa participe in ... (vezi toată discuția)