avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Taxe pentru romanii din Italia
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Taxe pentru romanii din Italia

Buna ziua.Eu si sotul meu locuim si muncim in Italia.Aud vorbindu-se tot mai des ca se vor pune taxe per veniturile castigate in Italia,dar nu am inteles prea bine.Imi puteti explica mai exact despre ce este vorba?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:48, 26 Ianuarie 2018
Buna dimineata!
Daca sunteti rezidenti in Italia si obtineti venituri aici, anual trebuie depusa o declaratie de venituri (Dichiarazione dei redditi). In baza acesteia se calculeaza impozitul datorat statului italian, sau in functie de deducerile fiscale , statul trebuie sa va restituie o parte din impozit.
Daca ati achitat impozit in Italia, dar aveti si proprietati sau alte bunuri in Romania, trebuie sa depuneti la fiscul roman o declaratie pentru stabilirea rezidentei fiscale.
Exista un acord incheiat intre statele membre UE prin care, pe baza acestei declaratii se stabileste rezidenta fiscala si se evita dubla impunere.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la fisc Stefan Roxana Steluta Stefan Roxana Steluta Va rog as dori sa stiu ce Datorii am la Fisc si ce formulare trebuie sa completez in vederea achitarii acestora. Mentionez ca am rezidenza fiscala in afara ... (vezi toată discuția)
Angajata in italia, platesc impozite in romania? Roxana Popa Roxana Popa Buna ziua,exista vreo taxa sau impozit pe care un angajat in Italia(este angajat intern,la o familie,ingrijitoare varstnici)trebuie sa o plateasca in ... (vezi toată discuția)
Cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!! marius873 marius873 [b]Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)