avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am facut plata unei creante fara acordul lichidatorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am facut plata unei creante fara acordul lichidatorului

Societatea X a inchiriat activele unei societati aflate in faliment. Fiind nevoita sa incheie contract de furnizare a energiei electrice cu ENEL a achitat creanta pe care societatea aflata in faliment o avea fata de ENEL, deoarece acesta refuza sa incheie contractul pe motiv ca este aceeasi adresa. Plata creantei s-a facut fara a se cere acordul lichidatorului societatii in faliment. Acum doresc sa cer compensarea chiriei pe care o am de platit catre firma aflata in faliment cu plata pe care am facut-o. Este posibil? plata respectiva a fost ilegala? Cum trebuie procedat in continuare?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 00:11, 24 Septembrie 2009
va duceti la serv.juridic de la enel si faceti o cesiune de creanta cu ENEL-ul, dupa care il notificati pe lichidator si instanta si luati locul enelului in procedura.
Solicitati ulterior compensarea.
Contactati-l pe lichidator el va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans platit unei firme - actualmente in faliment DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu residential si eram refacturat la plata energiei electrice. La un moment dat dezvoltatorul a somat proprietarii sa ... (vezi toată discuția)
Unde se gaseste protocolul sau contractul de colaborate dintre enel si kruck ??? MarianLupescu MarianLupescu Buna ziua. Ca toti abonatii ENEL, detin un contract de furnizare, in care exista obligatii de ambele parti. NICAIAERI in contractul dintre mine si ENEL NU se ... (vezi toată discuția)
Situatia juridica a debitorului care locuieste in imobilul scos la vanzare silita prin licitatie publica, in urma declansarii procedurii falimentului fata de societatea debitoare ContSters236426 ContSters236426 Buna ziua dragi colegi! Infatisez in cele ce urmeaza o speta cu un anumit grad de dificultate, care, din pacate, face parte din viata mea. Incerc sa gasesc o ... (vezi toată discuția)