avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vânzare auto PJ - PF
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vânzare auto PJ - PF

Buna ziua. Este obligatorie ștampila pe factura emisa de PJ la vanzarea auto ? Este obligatorie ștampila pe talon la înstrăinare ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:16, 7 Iunie 2017
OUG 17/2015:

Art. V. - (1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice.
(2) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.
(3) La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se abrogă toate prevederile legale referitoare la obligaţia aplicării ştampilei de către persoanele şi entităţile prevăzute la alin. (1) şi (2).


Referitor la factura si Codul Fiscal precizeaza:

ART. 319 - Facturarea

(29) Semnarea și ștampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conțină factura.

Cu toate acestea exista anumite institutii care solicita aplicarea stampilei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila cu semnatura teodora-17 teodora-17 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu daca stampila cu semnatura este valabila, sau in ce context este valabila. Pentru diferite proiecte (in calitate ... (vezi toată discuția)
Og 17/2015 Anamaria_Iasi Anamaria_Iasi Prin art. V din OG 17/2015 s-a eliminat obligativitatea aplicarii stampilei de catre persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi ... (vezi toată discuția)
Fisa postului obligatoriu înregistrată? Cornea444 Cornea444 Fisa postului poate produce efecte dacă nu este înregistrată în registrul special de fise de post de la compartimentul resurse umane? (vezi toată discuția)