avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume la solicitarea fostului sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume la solicitarea fostului sot

Prin sentinta de divort sotul a fost de acord ca fosta sotie sa poarte numele dobandit prin casatorie. de la divort au aparut conflicte majore si acuze inclusiv de ordin penal la adresa acestuia (cesionarului de nume).sotul cesionar doreste retragerea numelui si revenirea fostei sotii la numele de nastere al acesteia.exista vreun temei juridic legal pentru o astfel de cerere si care e acesta? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: blondie , utilizator 11:59, 15 Octombrie 2009
Am 25 de ani, intrebam daca eu pot depunde o plangere importiva ei prin care sa solicit retragerea numelui deoarece as vrea ca ea sa stie ca eu am fost autoarea morala, tatal meu m-ar sprijinii logic in aceasta actiune. Multumesc anticipat pt raspuns.
Aveti capacitate de exercitiu- din moment ce sunteti majora, deci puteti inainte orice cerere la judecatorie. Problema este insa ca va lipseste calitatea procesuala activa in sensul ca dvs. nu sunteti prejudiciata efectiv si nici nu sunteti" titularul dreptului", puteti justifica cel mult un interes procesual. Cred ca puteti formula, daca tatal dvs. depune o astfel de cerere in instanta, o cerere de interventie in sprijinul actiunii tatalui. Cred ca un avocat va poate indruma cel mai bine si doar luand initiativa puteti avea sansa de a "repara" acest neajuns.Va urez succes si astept orice sfat . Tineti-ma la curent, cred ca ne putem sprijini reciproc!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere nume dupa divort ContSters118946 ContSters118946 fosta sotie ,pe langa unele probleme de lacomie cumulate cu stari de depresie si ceva plangeri penale soldate cu iup,imi tarfaleste numele si as vrea o solutie ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatălui Niky112 Niky112 Nu pot să scot copilul de pe numele tatălui, atâta timp cât lui nu îi mai pasă de el, nici nu îl vizitează,nici nu îi dă pensie alimentată, efectiv ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dumilor dumilor Buna ziua. Sunt divortata si mi-am pastrat numele din casatorie pentru copilul care mi-a fost incredintat, dar nu mai vreau numele fostului sot. Ce se poate ... (vezi toată discuția)