avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit tranzactie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit tranzactie imobiliara

Buna ziua,
vreau sa intabulez un apartament pe baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile care tine locul unui contract de vanzare-cumparare. La CF mi se refuza insa intabularea pt. ca nu am facut dovada achitarii impozitului pe tranzactie. Acest impozit nu este insa obligatia mea, ci a vanzatorului. Am fost si la Finante sa ma interesez, insa vanzatorul nu a achitat impozitul.
Intrebarea mea este cum asi putea sa-mi intabulez totusi apartamentul? Nu ar trebui sa se faca intabularea doar pe baza deciziei de impunere de la Finante? Aceasta dovedeste ca vanzatorul este in evidenta la ei, urmand ca in caz de neplata sa il urmareasca si sa il execute ei.
Cel mai recent răspuns: gmatei , utilizator 14:08, 5 Octombrie 2009
Daca n-a trecut decat o luna, eu zic sa mai asteptati. Abia acum ar trebui sa il someze sa plateasca. In scurt timp se trece la executare silita. Nu cred ca va grabiti sa vindeti, nu?
Daca nu doriti sa vindeti imediat imobilul respectiv mai bine aveti putina rabdare si asteptati. Nu are rost sa aruncati banii pe fereastra!B-)
Nu ma gandesc sa vand imediat imobilul. Nu ar fi nici o problema sa mai astept putin, doar sa nu fie ani. Sper ca cei de la Finante sa isi faca treaba si sa treaca la executare silita dupa expirarea termenului de plata, care este 16 octombrie.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Cunosc persoana care nu si-a achitat impozit din 2005... si nu a fost somata inca.
Asa incat, eu ori as da in judecata proprietarul vechi pentru plata sumei, as nota litigiul la CF si as avea si siguranta ca nu se vinde fara probleme...
Sau as plati eu impozitul, as face intabularea si as da-o in judecata; nu e scump, nu e nevoie de exertize, doar de acte, hartia o puteti face dv., taxa de timbru e sub 10% din suma...
Succes!
Daca nu reusiti sa intabulati imobilul, pana rezolvati problema, solicitati macar notarea actului de vanzare-cumparare la BCF - pentru opozabilitate fata de terti, nu se stie niciodata...

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)