avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare pașaport simplu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare pașaport simplu

Se poate elibera un pașaport simplu unui minor în vârstă de 17 ani fără ca acesta să dețină un act de identitate în afara României? Respectivul se află în străinătate împreună cu mama sa care, la rândul ei, deține un act de identitate expirat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:57, 6 Iunie 2017
Daca mama isi schimba domiciliul impreuna cu minorul in strainatate, atat mama cat si minorul pot primi un pasaport CRDS, caz in care nu necesita cartea de identitate. Altfel, atata timp cat minorul are domiciliul in Romania va trebui sa detina act de identitate si mai apoi sa solicite pe baza acestuia eliberarea pasaportului, care de altfel este un act de calatorie.
Nu și-a schimbat domiciliul în străinătate mama minorului, deține un act de identitate cu domiciliul în România expirat!
Ei, in acest caz mama si minorul sa solicite cartea de identitate impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt născută în r.moldova. dețin dubla cetățenie. ... AndairaM AndairaM Bună ziua, Sunt născută în R.Moldova. Dețin dubla cetățenie. Cartea de identitate cu viza de reședință în România expiră în 2024, Sunt nevoită ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)