avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara domiciliu comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara domiciliu comun

Buna ziua
Poate sotul fara certificat de casatorie sa introduca cerere divort si sa ceara copilul minor?Munceste in strainatate si de 2 ani nu si-a vazut copilul,mama a plecat si ea la munca pt 3 luni si e posibil ca sotul sa se intoarca inaintea ei, poate face ceva legal?Eventual sa inainteze divort si sa declare abandon din partea mamai?
Mentionez ca in acte sotia are domiciliul in casa parinteasca cununia a avut loc in localiatea ei de domiciliu,iar sotul nu si-a schimbat buletinul a ramas pe localitatea unde s-a nascut.Practic nu au domiciliu comun.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:24, 6 Iunie 2017
Copilul se afla la mama sotului, nu a lasat procura ,nu a delegat autoritatea parinteasca pentru o perioada de 3luni
Domiciliul copilului se poate dovedi pt ca este inscris la gradinita in localitatea mamei nu in cea a tatalui ?
poate inainta divort doar personal in tara?sau si din Spania?
Multumesc!
Orice acţiune se poate deschide şi prin email, important este să se plătească taxa de timbru. Urmează etapa administrativă, adică comunicarea cererii din chemarea în judecată, termen pentru întâmpinare, cred că 25 de zile,apoi se comunică întâmpinarea, apoi se dă răspuns la întâmpinare, abia după aceea se dă termenul de judecată.
Sfat: Sora dvs. să se întoarcă neîntârziat din Anglia şi să-şi ia copilul, altfel, familia soţului va avea dovezi că ei s-au îngrijit de copil şi nu e bine ca băiatul să-şi schimbe mediul!
Deşi acum greşeala a fost făcută, n-am înţeles de ce mama a lăsat copilul la părinţii lui şi nu la părinţii ei?
Urgenţa venirii sale acasă se datorează faptului că oricare din părinţi, are prioritate în faţa bunicilor, deci bunicii nu au dreptul să reţină copilul. Dar numai până când apare tata. Dacă apare...
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
Martonze, utilizator
Fără certificat de căsătorie în original nu se poate depune cererea de divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme familiale Rrazvan15 Rrazvan15 Buna ziua/seara ! In primul rand, stiu ca sunt doar un copil de 14 ani ce n-are ce cauta aici, pe forumul acesta . Dar din Decembrie, parintii mei nu se mai ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am?- lasare copii in grija bunicilor Mayytza Mayytza Buna seara! As dori sa plec in strainatate pentru a munci periodic, Am doua fetite gemene de un an iar eu si tatal lor suntem despartiti. Nu legal. El a ... (vezi toată discuția)