avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar indemnizatie somaj

Buna ziua ! De cate ori interactionez cu functionari publici, sunt nemultumita de informatiile primite, pentru ca acestia , practic, nu cunosc deloc legile care vizeaza strict domeniul lor de activitate. De data aceasta sunt nemultumita de informatiile primite de la AJOFM Valcea.
Fiul meu este absolvent liceu si vrea sa se inscrie la AJOFM in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.El are domiciliul in localitatea Strejesti, judetul Olt ,dar resedinta stabilita in orasul Ramnicu Valcea , judetul Valcea, unde a terminat liceul si ar vrea sa se inscrie la agentia din acest oras. Cei de la aceasta agentie mi-au dat insa un raspuns nefavorabil si ne-au trimis sa depunem dosarul la AJOFM Olt .Eu am citit legea insa si am vazut ca se poate inscrie si la agentia judeteana de pe raza careia isi are resedinta.
Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate si ce as putea face in aceasta situatie. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabriela68ful , utilizator 21:42, 10 Iunie 2017
Prevederile legale sunt cele de mai jos, iar din acestea rezulta exact ceea ce v-a spus si @freeelis:

Legea nr. 76/2002:

ART. 16
Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situaţii:
a) au devenit şomeri în sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);
b) nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ;....

ART. 17
.....
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;.....

ART. 34
.....
(3) Şomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (2) beneficiază de indemnizaţii de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror raza teritorială îşi au domiciliul;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii.

Ma voi duce cu fiul meu sa depuna dosarul de inscriere in evidentele Ajofm unde are resedinta, nu domiciliul. Nu vor sa-i primeasca functionarii de acolo dosarul, ma duc in audienta la directorul Ajofm, Nu vrea nici acesta sa-mi dea un raspuns favorabil, le fac reclamatie la Anofm si in ultimul rand, pot sa-i dau si in judecata. Pentru ca stiu ca am dreptate, resedinta, nu neaparat domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Licentiat fara loc de munca Anacrsitina Anacrsitina Student cu licenta,nu gasesc loc de munca,dupa cum stiti nu este o noutate,dar cum ma pot inscrie la ANOFM pentru a fi in evidenta in ideea gasiri unui loc de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)