avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recuperare diploma bac
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recuperare diploma bac

Buna ziua. Anul trecut in iulie m-am înscris la concursul de admitere al unei facultăți. Am intrat pe un loc cu taxa, am plătit prima transa de 800 de lei, urmand ca pe parcursul anului universitar sa plătesc restul. Problema este ca am avut un accident prin septembrie, din care au rezultat ceva probleme medicale care m-au împiedicat sa incep anul universitar si m-am hotărât sa renunț. Am sunat la facultate si doamna respectiva nu mi-a putut spune clar ce se intampla daca nu pot ajunge sa retrag diploma de bac imediat. Si fiindca problemele cand vin, vin toate o data, am ajuns pana acum fara diploma, neputând sa o iau. Insa zilele viitoare o sa ma duc. Si de aici vine întrebarea mea: pot avea surpriza ca diploma mea sa fie reținută de facultate, fiindca nu am urmat cursurile si in consecință nu am plătit restul de bani? Mentionez ca nu am semnat contractul de studii cu facultatea, doar cererea de înscriere in iunie.
Cel mai recent răspuns: Boeriu Catalin , Consultant asigurari 09:29, 28 Iulie 2017
Va trebui sa faceti o cerere scrisa catre universitate, depusa cu nr. de inregistrare/ data si sa solicitati diploma de bacalaureat. Puteti trimite solicitarea prin posta cu confirmare de primire.
In conditiile in care ati platit prima transa, ati anuntat telefonic (desi era corect sa anuntati in scris) ca aveti probleme medicale, ca renuntati si nu incepe cursurile, in mod normal nu ar trebui sa intampinati greutati in restituirea diplomei.
Exista insa posibilitatea, daca nu a fost admis urmatorul candidat pe lista la taxa, sa fiti obligat sa platiti si restul din toata taxa anuala. In acelasi timp, este posibil ca la cerere, sa vi se aprobe chiar returnarea primei transe deja depuse ca taxa.
Dar daca ma condiționează sa plătesc restul taxei, eu neavând banii, e legal sa-mi rețină diploma? Multumesc pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia vazut ce scrie in regulamentul facultatii referitor la concurentii admisi cu taxa.
Daca ati fi anuntat in scris, cu nr. de inregistrare/ data ca nu puteti incepe anul din motive medicale, prezentand un document cert in acest sens (concediu medical, fisa medicala, fisa de tratament, etc.) exista o sansa in plus.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva universitatii anexand aceleasi documente mentionate mai sus, dar finalul este greu de apreciat, iar costurile pot depasi chiar suma ce ar urma sa o platiti ca diferenta de taxa.
Este preferabila o intelegere amiabila.
Trebuie sa intelegeti ca diploma de Bacalaureat se pretinde de catre facultati in original. Ca atare, ea se restituie titularului in persoana pe baza unei cereri inregistrata. Va trebui sa faceti un efort in acest sens, sau sa mandatati pe cineva prin procura notariala (care costa).Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de a restitui un act de studii visirin visirin Buna ziua ! Doresc sa va cer parerea in legatura cu refuzul de a restitui o diploma de bacalaureat , depusa la o facultate in anul 2002 . Persoana in cauza s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Diploma cab angela33 angela33 Buna ziua, in anul 2010 am renuntt la facultate, facand cerere de intrerupere. De atunci am mers la facultate de 2 ori sa-mi cer diploma de bacalaureat pe care ... (vezi toată discuția)