avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical maternitate

buna ziua,
am si eu o problema foarte mare si urgenta si v-as fi racunoscatoare daca m-ati putea ajuta.
pana la data de 15 mai am fost in CIC dupa care m-am intors la fostul loc de munca (mentionez ca sunt insarcinata si de la 1 august am intrat in concediu de maternitate). la fostul loc de munca unde am functia de baza totul este in regula, dar...de la data de 1 iulie mai am un contract partial unde am prerstat activitatea pe bune pentru o luna, dupa care de la 1 august am intrat in concediu de maternitate (ei stiau asta de la inceput ca dupa o luna voi intra in concediu). problema este ca acum spun ca nu exista baza de calcul pentru a intra in concediu de maternitate. eu am citit OUG 158/2005 dar nu sunt foarte lamurita.
mentionez ca acolo unde am functia de baza s-au luat in calcul doar cele 2 luni si jumatate ca baza de calcul.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: laura gaga , utilizator 18:38, 23 Septembrie 2009
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
Va multumesc mult pentru raspuns. Mi-ati putea spune va rog care este baza legala?
Art. 7 din OUG nr.158/2005
[ link extern ]
Am gasit. Initial ma uitasem doar in ordonanta, nu si in normele de aplicare.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia are o intrerupere in activitate de cateva luni, cum poate beneficia de indemnizatie pentru ccc? ilie_adrian ilie_adrian sotia mea este gravida in 8 luni ar trebui sa nasca pe 18 ian 2012 am inteles ca nu poate intra in ccc pentru ca are o intrerupere de 5 luni pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal kokoleta88 kokoleta88 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. am un ... (vezi toată discuția)
Lamurire,va rog... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tare mult,sa ma lamuriti cu complicatiile acestor legi....ma intereseaza conditiile in care se poate intra acum in concediu de maternitate si ... (vezi toată discuția)