avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna restant, in perioada de preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna restant, in perioada de preaviz dupa demisie

Pe 1 iunie mi-am dat demisia si, conform CIM, ma aflu in perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare. De asemenea, am solicitat efectuarea, in timpul preavizului, a 10 zile concediu de odihna restant. Mi-au fost aprobate atat demisia amiabila cu acordul ambelor parti, cat si cererea de concediu in timpul perioadei de preaviz.

Dar... surpriza! Dupa o sapatamana, patronul m-a anuntat ca nu mai este de acord cu efectuarea concediului in timpul perioadei de preaviz, pentru ca ar fi ilegal, si face presiuni asupra mea sa anulam cererea de concediu aprobata si sa vin la lucru pe toata perioada preavizului, urmand sa-mi plateasca concediul.
Sincer sa fiu, eu vreau sa efectuez concediul asa cum mi-a fost aprobat, mai ales ca intre timp, am aranjat cu noul angajator sa ma prezint la noul loc de munca pro-bono, incepand din acest concediu, urmand sa-mi iau un concediu de odihna echivalent si platit la o data ulterioara.

Este ceva ilegal in a-mi efectua concediul de odihna restant in perioada de preaviz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 10 Iunie 2017
Pe perioada preavizului, salariatul beneficiaza de toate drepturile si obligatiile pravazute in CIM, deci dreptul la concediu de odihna. Daca vi s-a aprobat efectuarea concediului de odihna in perioada preavizului, este perfect legal. La noul loc de munca va puteti angaja chiar din timpul preavizului. Codul Muncii permite un numar nelimitat de CIM, la diversi angajatori.
Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Daliborka Daliborka Buna seara, in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)