avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legea 448/2006
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legea 448/2006

Buna ziua,
Sunt persoana cu handicap accentuat si vreau sa imi raspundeti daca puteti la urmatoarea intrebare:Persoanele cu handicap sunt scutite de plata impozitului pe teren?daca da va rog sa imi spuneti de unde pot copia acel articol deoarece la primaria Ciorogarla mi sa spus ca sunt scutit de impozit doar daca pe acel teren exista o locuinta.Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
Biju13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 11 Iunie 2017
Explicati inspectorilor ca exista disp L nr 448/2006 actualizata
CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap

SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Artă. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.




Disp Cod fiscal
(1) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, precum si alte taxe prevazute la art. 282 si art. 283 nu se aplica pentru:
a) veteranii de razboi;
b) persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in alte legi.
(2) Persoanele prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) si art. 4 alin. (1) din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, nu datoreaza:
a) impozitul pe cladiri pentru locuinta situata la adresa de domiciliu;
b) impozitul pe teren aferent cladirii prevazute la lit. a);
c) impozitul pe mijloacele de transport aferent unui singur autoturism tip hycomat sau a unui mototriciclu.
(3) Impozitul pe cladiri si impozitul pe teren nu se aplica vaduvelor de razboi si vaduvelor veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit.
(4) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice nu se datoreaza de catre persoanele cu handicap grav sau accentuat si de persoanele incadrate in gradul I de invaliditate.
(5) In cazul unei cladiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport detinut in comun de o persoana fizica prevazuta la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscala se aplica integral pentru proprietatile detinute in comun de soti.
(6) Scutirea de la plata impozitului pe cladiri se aplica doar cladirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevazute la alin. (1), (2), (3) sau (4).
AC16-2 (7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica terenului aferent cladirii utilizate de persoanele fizice prevazute la alin. (1) lit. b), alin. (2) si alin. (4). AC16-2
AC16-2 (7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica doar terenului aferent cladirii utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevazute la alin. (1),(2), (3) sau (4). AC16-2
(7^1) Scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se aplica doar pentru un singur mijloc de transport, la alegerea persoanelor fizice prevazute la alin. (1) si (2).
AC16-2 (7^2) Scutirea de la plata impozitelor si taxelor locale, precum si de la plata impozitului corespunzator pentru terenurile arabile, fanete si paduri, in suprafata de pana la 5 ha, se aplica pentru veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit. AC16-2
(8) Scutirea de la plata impozitului prevazuta la alin. (1), (2), (3) sau (4) se aplica unei persoane incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care persoana depune documentele justificative in vederea scutirii.
Art. 26 a fost abrogat de pct. 5 al alin. (1) al art. 502 din LEGEA nr. 227 din 8 septembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 10 septembrie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane cu handicap accentuat truscamonika truscamonika Buna ziua , Conform Legii 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a modificat ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru persoana cu handicap george535 george535 Buna seara,nu stiu daca am pus intrebarea la categoria care trebuie.As dori sa aflu daca cumpar o masina inscrisa pe anglia si vreau sa o trec pe numele meu cu ... (vezi toată discuția)