avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributie lucrari fatada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributie lucrari fatada

As dori sa stiu daca sunt obligat sa contribui la plata lucrarilor de refacere a fatadei unei cladiri, daca sunt co-locatar in curte comuna (fac parte din asociatia de locatari), dar cladirea in care locuiesc este complet separata de cladirea pentru care se fac lucrarile.
Recent asociatia a fost somata (de Primarie, Politie) sa efectueze lucrari de refacere a fatadei pentru ca ar constitui pericol public.
Imobilul in care locuiesc este in curtea comuna interioara, dar este complet detasat - practic, pe vremuri, a fost casa portarului - dar in timp i s-au adus imbunatatiri.
Nu stiu cum se aplica legea in acest caz - pe internet am gasit doar cazuri de bloc, unde toate apartamentele fac parte din aceeasi cladire.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:15, 14 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarii dintr-o cladire au contribuit vreodata la cheltuielile pentru reparatii la partile comune din cealalta cladire?

Functie de raspunsul dvs puteti aprecia daca trebuie sau nu sa contribuiti pentru reparatia fatadei celeilalte cladiri.

In general, pentru reparatiile partilor comune facute pe scari diferite in acelasi bloc (asociatie) contribuie proprietarii scarii respective, in cazul terasei sau subsolului separate la fel, depinde si de hotararile din adunarea generala cum se impart cheltuielile ptr reparatii.
Multumesc de raspuns.

Cladirea in care locuiesc este practic apartamentul in sine - niciodata nu s-a pus problema ca altcineva sa contribuie cu ceva la el - a fost renovata de proprietar din fonduri proprii - atat interior cat si exterior.

Cladirea principala (a carei fatada se reface) are majoritatea apartamentelor, si iesirea la strada. Cladirea apartamentului meu este complet izolata, doar ca este in curtea interioara comuna.

De asta intreb si cum spune legea, pentru ca in adunarea generala tendinta e sa se puna toata lumea la co-plata, uneori profitand de nestiinta co-locatarilor.

Multumesc
andrewculda a scris:

Cladirea in care locuiesc (...) - a fost renovata de proprietar din fonduri proprii - atat interior cat si exterior.


Ce fel de statut aveti in apartament, sunteti chirias sau proprietar?

Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
cyan, moderator
Sunt chirias, dar proprietarul este o ruda, deci intreb practic si in numele ei (stiu ca nu chiriasul suporta ci proprietarul, dar intreb din perspectiva proprietarului in raport cu ceilalti locatari).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat in comun este doar curtea nu exista temei legal pentru a fi pus la plata reparatiilor pentru parti comune din cladirea cealalta.

Practic se contribuie pentru reparatiil la partile comune dar cum nu exista parti comune in aceeasi cladire proprietarul respectiv nu are de ce sa plateasca.

Alte discuții în legătură

reparaȚia faȚadei blocului (din dreptul apartamentului meu) trebuie fĂcutĂ de mine sau de cĂtre asociaȚie? Criticul Criticul Bună seara! În urma unei furtuni puternice a căzut in dreptul unui dormitor al apartamentului meu, o porțiune din fațada exterioară a blocului. Mi ... (vezi toată discuția)
Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Dacă la o ședință nu a fost întocmit cvorumul pentru luarea ... Drimbaovidiu Drimbaovidiu Dacă la o ședință nu a fost întocmit cvorumul pentru luarea unor decizii, la următoarea ședință se pot lua decizii dacă nu este întrunit cvorumul? (vezi toată discuția)