Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut bani cu contract notarial

Buna ziua,
Vin inaintea dumneavoastra cu necazul meu:
Am oferit ca imprumut 60.000 lei unei cunostinte (persoana fizica) cu contract notarial, care are clar mentionat data returnarii 26 ianuarie 2017.
Intre timp, am cautat sa am o cerespondenta pe email (in scris) insa raspunsurile sunt de genul "i-am bagat in firma, si firma merge prost".
Nu sunt priceput in zona asta, asa ca orice sugestie imi va fi de folos. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grigore07 , utilizator 13:14, 13 Iunie 2017
Contractul notarial este titlu executoriu. Prin urmare nu este necesara recuperarea prin instanta de judecata. Se poate executa silit - cu poprire pe conturi si sechestru asupra bunurilor mobile si imobile. Totodata se poate pune sechestru pe partile sociale ale societatii in care este asociat.
~ Conținut șters la cerere ~
In opinia mea,ptr.mai multa siguranta,formualti cerere de investire cu formula executorie si apoi va adresati unui executor ptr.executare silita,nici executorii nu au o practica unitara,unii executorii cer investirea cu formula executorie,altii nu.
Va multumesc frumos, domnule Popescu.
Formuarea de cerere de investire cu formula executorie, se depune la regisratura Tribunalului local?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut nelu67far nelu67far am imprumutat in anul 2007 o suma de bani unui prieten cu contract de imprumut facut de un avocat. pana in ziua de azi am recuperat doar o parte din bani. De ... (vezi toată discuția)