avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata si investitie financiara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata si investitie financiara

Buna ziua.Nu stiu unde sa caut o indrumare pertinenta decit la dvs. ,rugindu-va sa ma sfatuiti ndaca fac o gresala sa inchei o asigurare de viata la o banca si care sa o foloseasca banca la un anume fond de investitii .Ma gindesc ca pot ramine fara banii pe care de fapt doresc sa-i asigur in vederea decesului ce va sa vina. Eu nu doresc cistig decit pastrarea in siguranta a banilor. Nu stiu cum sa deslusescaceasta dilema. Ca nici la saltea nu pot tine banutii strinsi cu multe restrictii. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
simona simona , utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 20:39, 21 Iunie 2017
puneti banii intr-un depozit - cu dobanda mica, e adevarat ... daca va place insa riscul, investiti banii asa cum vi s-a recomandat (exista posibilitatea unui castg mai mare decat dobanda la depozit)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

O asigurare de viata poate avea o componenta de protectie (decesul) si o componenta investitionala (diferite modalitati de investire permise de lege inclusiv in fonduri cu diferite grade de risc).

Asigurarile, in special cele de viata sunt destul de complexe, iar conditiile de asigurare trebuiesc explicate si intelese foarte bine - altfel exista riscul ca asteptarile dvs. sa nu se potriveasca cu propunerea celui care va incheiei asigurarea.

Consultati in particular mai multi specialisti, pentru a face diferenta in onestitatea solutiilor oferite si compararea produselor de asigurare,

Daca nu sunteti convinsa de necesitatea incheierii unei polite de asigurare de viata, aveti posibilitatea despartirii celor 2 componete, in:
- o asigurare care sa contina numai riscul de deces (prima de asigurare nu se rambuseaza/ rascumpara);
- investirea economiilor direct de dvs. in diferse forme de economisire (depozite, actiuni, obligatiuni, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de investiþii potrivit pentru contractantii asigurarilor de viata de tipul unit linked Mihai Lupu Mihai Lupu Fiecare dintre noi este interesat sa isi protejeze familia in fata evenimentelor nedorite, este interesat in acelasi timp de alternativele existente la dorinta ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata dan.gherghevici dan.gherghevici Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o asigurare de viata. Am o polita la care vreau sa renunt si ma intereseaza daca imi pot recupera sumele platite pana ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata pentru pfa giuseppe07 giuseppe07 Titularul unui PFA doreste sa faca o asigurare de viata. Exista un plafon privind suma care poate fi platita pe aceasta asigurare? Ce regim de ... (vezi toată discuția)