avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu vrea sa taie un nuc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu vrea sa taie un nuc

Vecinul are un nuc situat la o distanta mai mica de 2m de zidul casei mele. Ramurile acestuia freaca acoperisul, iar ruperea uneia dintre acestea il poate poate deteriora grav. De asemenea , sub temelia casei, s-au dezvoltat trei radacini (sunt la suprafata si se vad) riscand sa o detrioreze. Nu mai vorbesc de disconfortul creat de caderea nucilor sau a crengilor pe acoperis, zi si noapte zgomot!
Am incercat pe cale amiabila, prin discutii repetate, dar mereu m-am lovit de opozitia acestuia. primaria comunala nu vrea sa se implice. Care sunt pasii de urmat pentru si institutiile carora sa ma adresez pentru a-l obliga pe vecin sa defriseze acest nuc ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:52, 15 Iunie 2017
Actionati in instanta cerere " obligatia de a face"!
Primaria nu are nicio obligatie in acest sens?
Atentie sporita cu taierea nucilor-care este specie protejata !
Indiferent daca esti persoana fizica sau juridica, taierea nucilor este reglementata de Legea nr 348/2003 art 14 alin 1 modificata
Avizul de taiere se acorda de catre Serviciul tehnic si protectia mediului din primaria locala
Este necesar de parcurs
-Cerere de solicitare a avizului de taiere adresata primariei X.
-Dupa obtinerea avizului de la primarie, va veti adresa la Directia Agricola X pentru obtinerea autorizatiei de taiere a nucului (o copie xerox a acestuia se va aduce si la primarie).
-Inainte de taiere se va efectua marcarea arborilor de catre R.A. Romsilva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Defrisare nuc ika ika Vreau sa tai un nuc ,problrma e ca am aflat ca e o lege speciala care reglementeaza taierea acestei specii.Nucul se afla in afara gardului care delimiteaza ... (vezi toată discuția)