avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui

Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati .Sotul meu are un copil dintr-un concubinaj , ideea e urmatoarea .Sotul meu a recunoscut copilul insa mama copilului nu vrea sa-l treaca in certificat ca tata , refuza sa-i arate fata .In 3 ani de zile doar de 3 ori a vazut-o ( sotul meu are serviciu in strainatate , macar atunci cand vine s-o vada ) Ii plateste pensia alimentara ,cand am mers la ea ( de 3 ori ) ii duceam mereu cate ceva , chiar si individei ( in fine ) ....Ce drepturi are el ca tata , refuz sa cred ca nu are dreptul sa vada fata, plus de asta am rugat-o frumos pe mama fetei sa ne-o dee si noua macar 2 zile ( macar atat ) eu tin enorm la fata , imi pare foarte rau de ea si de multe ori plang cand nu pot s-o vad , eu am un copil ( nu fac diferente intre el si fata chiar daca fata e doar a sotului -ma refer la sange ) Ajutati-ma .Ce sa fac ? Sotul vrea si el sa vada fata mai des , plus ca mama nu are conditii pentru fata ( dar asta e alta poveste ) doar vreau sa stiu unde trebuie sa apelez ,ce sa facem mai intai ca sotul sa aibe si el drepturi , sa poata sa vada fata , sa o luam la noi ( macar 2 zile ) nu cer mai mult .multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Hshshjz , utilizator 14:48, 16 Iunie 2017
Sper sa rezolvam problema , pentru ca fata nici nu stie cine e tatal ei si-mi pare rau de ea .Eu am incercat sa ma impac cu fosta de dragul fetei ( desi nu inteleg de unde atata ura din partea ei ) insa nu vrea , prefera ca fata sa nu stie nimic de tata, si sa nu ajunga la nici o intelegere
Hshshjz a scris:

Nu , ea a plecat de la el cand era insarcinata in luna 7 , apoi nu a mai dat nici un semn ( s-a mutat cu alt barbat ) insa fata e pe numele ei .Dupa 1 an la dat in judecata pe sot sa-i plateasca pensia alimentara , atunci la judecata sotul a recunoscut copila .Iar instanta pentru ca sotul meu nu avea servici ia spus sa plateasca 200 lei pe luna ( p.a ) sotul meu nu a avut nici avocat , doar fosta , astfel nu a putut sa-si ceara drepturile .

Ma indoiesc ca intr-un proces de obtinere a pensiei de intretinere s-a facut recunoasterea paternitatii. Nu cred ca se poate desi in ultima vreme am vazut multe aberatii juridice. Ar trebui vazuta sentinta. Ce-a cerut mama, exact si ce i s-a dat ca poate a facut actiune in recunoasterea paternitatii secondata de cerere de pensie.
Din cate mi-a zis sotul meu , ea l-a dat in judecata sa plateasca pensia alimentara , in caz de el nu recunoastea ca ,.copilul este al lui , atunci trebuia sa faca testul de paternitate ( dar pentru ca stia ca e copila lui nu l-au mai facut -si trebuia sa plateasca el testul daca se dovedea ca este al lui ) Dupa a recunoscut copilul ( atunci la proces ) si a ramas sa plateasca cheltuielile ei de judecata ( avocata si la pus sa plateasca si cezariana ei ) plus 200 lei ( p.a) in fiecare luna ...Apoi sotul meu a vorbit cu avocata fostei ( nu stia la cine sa apeleze ) ca vrea sa fie trecut ca tata , aceasta ia zis ca daca vrea asta trebuie s-o dee pe fosta in judecata si cum am mai spus nu avea bani
Repet, ar trebui sa vad actiunea si sentinta ca sa ma pot pronunta.
Sotului nu i-au dat nimic , doar ia venit un plic ( in el era o coala pe care scria ca e obligat sa plateasca pensia ) altfe daca ii mai dadea ceva va aratam cu tot dragul , dar nu am ce

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui Hshshjz Hshshjz Buna ziua , va cer din nou ajutorul ...O sa pun in comentariu despre ce am vorbit data trecuta , sa se inteleaga mai bine .Acum completez cu ceea ce vreau sa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Am recunoscut un copil pe numele meu, cum fac să îl dezmoștenesc, ... Cristiansen73 Cristiansen73 Am recunoscut un copil pe numele meu, cum fac să îl dezmoștenesc, să nu îi msi platesc pensie alimentară???? (vezi toată discuția)