avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui

Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati .Sotul meu are un copil dintr-un concubinaj , ideea e urmatoarea .Sotul meu a recunoscut copilul insa mama copilului nu vrea sa-l treaca in certificat ca tata , refuza sa-i arate fata .In 3 ani de zile doar de 3 ori a vazut-o ( sotul meu are serviciu in strainatate , macar atunci cand vine s-o vada ) Ii plateste pensia alimentara ,cand am mers la ea ( de 3 ori ) ii duceam mereu cate ceva , chiar si individei ( in fine ) ....Ce drepturi are el ca tata , refuz sa cred ca nu are dreptul sa vada fata, plus de asta am rugat-o frumos pe mama fetei sa ne-o dee si noua macar 2 zile ( macar atat ) eu tin enorm la fata , imi pare foarte rau de ea si de multe ori plang cand nu pot s-o vad , eu am un copil ( nu fac diferente intre el si fata chiar daca fata e doar a sotului -ma refer la sange ) Ajutati-ma .Ce sa fac ? Sotul vrea si el sa vada fata mai des , plus ca mama nu are conditii pentru fata ( dar asta e alta poveste ) doar vreau sa stiu unde trebuie sa apelez ,ce sa facem mai intai ca sotul sa aibe si el drepturi , sa poata sa vada fata , sa o luam la noi ( macar 2 zile ) nu cer mai mult .multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Hshshjz , utilizator 14:48, 16 Iunie 2017
Am cautat , tot ce am gasit este scris mai sus , nu am gasit ce a decis instanta , bine eu stiu ce a decis de la sot , dar nu-mi apare pe Portal si mai multe date nu apar
Fara un capat de cerere pt stabilirea paternitatii, instanta nu avea cum sa oblige la plata pensiei, asa ca daca s-a fixat o pensie, s-a stabilit si ca el e tatal, recunoasterea poate avea loc si in instanta.. cum ati si zis dvs.. ea a actionat in judecat , iar el stiind ca e copilului lui, a recunoscut ca e.
mai departe, nu mai depinde de mama sa il puna ca tata in certificat pt ca o copie a hotararii ajunge si la starea civila pt a se emite un nou certificat. Poate hotararea nu a ajuns si mergeti dvs cu ea la starea civila, ori a ajuns si mama se foloseste de certificatul vechi.
Oricum ar fi, deschideti actiune in instanta prin care cereti ( tatal, da ?) sa exercite in comun autoritatea parinteasca si sa aiba dreptul la relatii cu minora- si cereti dvs dupa cum vreti sa vedeti/ stati cu copilul.
Multumesc frumos .Noi avem doar o copie dupa certificatul fetei ( la tata e trecuta o liniuta ) pe care ne-a dat-o mama dupa 3 luni ( dupa ce a fost procesul )
cel mai probabil v-a dat o copie veche; sentinta o fi mers la starea civila si s-or fi operat intre timp modificarile in certificat/registru; sa mearga tatal cand vine in tara sa ceara o copie
Am uitat sa va spun , copia acea era si la politie.. a mers la politie ca sotul a platit pensia alimentara mai tarziu , trebuia pe 1 si a platit pe 15 ( atunci a venit in tara ) si l-au chemat politistii , ea a dus doar cateva chitante , mai lipseau 3 pe care sotul le-a prezentat politiei ( plus acea de pe 15 care a ajuns tarziu ) apoi s-a uitat si peste copia fetei (certificatul ) ea a lasat-o acolo , si era aceeasi cu cea pe care o avea el ...Oricum , multumesc din suflet cand mergem in tara o sa cercetam mai bine ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui Hshshjz Hshshjz Buna ziua , va cer din nou ajutorul ...O sa pun in comentariu despre ce am vorbit data trecuta , sa se inteleaga mai bine .Acum completez cu ceea ce vreau sa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Am recunoscut un copil pe numele meu, cum fac să îl dezmoștenesc, ... Cristiansen73 Cristiansen73 Am recunoscut un copil pe numele meu, cum fac să îl dezmoștenesc, să nu îi msi platesc pensie alimentară???? (vezi toată discuția)