Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati .Sotul meu are un copil dintr-un concubinaj , ideea e urmatoarea .Sotul meu a recunoscut copilul insa mama copilului nu vrea sa-l treaca in certificat ca tata , refuza sa-i arate fata .In 3 ani de zile doar de 3 ori a vazut-o ( sotul meu are serviciu in strainatate , macar atunci cand vine s-o vada ) Ii plateste pensia alimentara ,cand am mers la ea ( de 3 ori ) ii duceam mereu cate ceva , chiar si individei ( in fine ) ....Ce drepturi are el ca tata , refuz sa cred ca nu are dreptul sa vada fata, plus de asta am rugat-o frumos pe mama fetei sa ne-o dee si noua macar 2 zile ( macar atat ) eu tin enorm la fata , imi pare foarte rau de ea si de multe ori plang cand nu pot s-o vad , eu am un copil ( nu fac diferente intre el si fata chiar daca fata e doar a sotului -ma refer la sange ) Ajutati-ma .Ce sa fac ? Sotul vrea si el sa vada fata mai des , plus ca mama nu are conditii pentru fata ( dar asta e alta poveste ) doar vreau sa stiu unde trebuie sa apelez ,ce sa facem mai intai ca sotul sa aibe si el drepturi , sa poata sa vada fata , sa o luam la noi ( macar 2 zile ) nu cer mai mult .multumesc anticipat
Am cautat , tot ce am gasit este scris mai sus , nu am gasit ce a decis instanta , bine eu stiu ce a decis de la sot , dar nu-mi apare pe Portal si mai multe date nu apar
Fara un capat de cerere pt stabilirea paternitatii, instanta nu avea cum sa oblige la plata pensiei, asa ca daca s-a fixat o pensie, s-a stabilit si ca el e tatal, recunoasterea poate avea loc si in instanta.. cum ati si zis dvs.. ea a actionat in judecat , iar el stiind ca e copilului lui, a recunoscut ca e.
mai departe, nu mai depinde de mama sa il puna ca tata in certificat pt ca o copie a hotararii ajunge si la starea civila pt a se emite un nou certificat. Poate hotararea nu a ajuns si mergeti dvs cu ea la starea civila, ori a ajuns si mama se foloseste de certificatul vechi.
Oricum ar fi, deschideti actiune in instanta prin care cereti ( tatal, da ?) sa exercite in comun autoritatea parinteasca si sa aiba dreptul la relatii cu minora- si cereti dvs dupa cum vreti sa vedeti/ stati cu copilul.
Multumesc frumos .Noi avem doar o copie dupa certificatul fetei ( la tata e trecuta o liniuta ) pe care ne-a dat-o mama dupa 3 luni ( dupa ce a fost procesul )
cel mai probabil v-a dat o copie veche; sentinta o fi mers la starea civila si s-or fi operat intre timp modificarile in certificat/registru; sa mearga tatal cand vine in tara sa ceara o copie
Am uitat sa va spun , copia acea era si la politie.. a mers la politie ca sotul a platit pensia alimentara mai tarziu , trebuia pe 1 si a platit pe 15 ( atunci a venit in tara ) si l-au chemat politistii , ea a dus doar cateva chitante , mai lipseau 3 pe care sotul le-a prezentat politiei ( plus acea de pe 15 care a ajuns tarziu ) apoi s-a uitat si peste copia fetei (certificatul ) ea a lasat-o acolo , si era aceeasi cu cea pe care o avea el ...Oricum , multumesc din suflet cand mergem in tara o sa cercetam mai bine ..
Drepturile tatalui
Hshshjz
Buna ziua , va cer din nou ajutorul ...O sa pun in comentariu despre ce am vorbit data trecuta , sa se inteleaga mai bine .Acum completez cu ceea ce vreau sa ... (vezi toată discuția)