avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit daca ai amenzi neachitate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit daca ai amenzi neachitate

Buna seara,

In momentul de fata daca depun bani in cont cei de la taxe scad amenzile mai intai si impozitele raman ca fiind neachitate.
Avand in vedere ca pt unele amenzi sunt in litigiu, cum pot face plata doar a impozitului ?

Exista legislatie care sa ma ajute?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:56, 16 Iunie 2017
CPF precizeaza:

ART. 165 Ordinea stingerii obligațiilor fiscale
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plății taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului proprietarului Mihtarian Mihtarian Buna ziua.Am domiciliul din buletin la aceeasi adresa unde il au si parintii mei.Apartamentul este pe numele lor.Au vrut sa plateasca impozitul pe apartament ... (vezi toată discuția)
Impozit auto 2016 ciprian baranceanu ciprian baranceanu Am vrut să plătesc taxa.A spus că pot să plătesc după ce plătesc amenda,Este legal? (vezi toată discuția)
Impozit pe casă victornelea victornelea Bună ziua ! Am o problemă. Prietena mea s-a dus să plătească impozitul pe casă și cei de la taxe și impozite i-au spus că trebuie să plătească ... (vezi toată discuția)