avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... majorare capital social cu cladire din patimoniul ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii

buna ziua!
un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o expertiza contabila ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 10:45, 30 Octombrie 2017
Pentru a afla valoarea imobilului acesta trebuie expertizat de catre un expert imobiliar.
Referitor la majorarea capitalui trebuie respectata legea societatilor comerciale.
Un SRL detine o cladire?! Ati omis sa spuneti cu ce titlu o detine. daca e in cont 212 e in proprietatea srl-ului si nu se majoreaza capitalul social. Daca e in proprietatea actionarilor si deci "nu o detine" da, se poate majora capitalul social in conditiile in care acestia decid sa o aduca, ca si aport de capital Art. 210 Legea 31/1990, limiteaza strict conditiile in care se poate majora cap. social:
(1) Capitalul social se poate mări prin emisiunea de acţiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a acţiunilor existente în schimbul unor noi aporturi în numerar şi/sau în natură.

(2) De asemenea, acţiunile noi sunt liberate prin încorporarea rezervelor, cu excepţia rezervelor legale, precum şi a beneficiilor sau a primelor de emisiune, ori prin compensarea unor creanţe lichide şi exigibile asupra societăţii cu acţiuni ale acesteia.
Deci ca aport, se evalueaza la valoarea de aport, se emite Hotarire a actionarilor (sau actionarului unic) in acest sens, se apeleaza la un expert contabil pentru a intocmi un raport de majorare de capital (in care acesta confirma realitatea operatiunilor si corecta lor inregistrare in contabilitate) si cu acestea se merge la ORC pentru efectuarea modificarii cap social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerve legale mona_genes mona_genes buna ziua. Am aport adus societatii de catre administrator , bani pe care acesta doreste sa ii lase in unitate .Este corect daca eu duc banii in rezerve ? Nu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social concept concept Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-un aspect: se pot scoate bani din casa unei societati si depune la trezorerie pentru majorarea capitalului social? ... (vezi toată discuția)
Marire capital social sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este valoarea maxima pe care poate sa-l aiba capitalul social al unui SRL?Doresc sa maresc capitalul de 200 RON cu ... (vezi toată discuția)