avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pe cine reclama? Vânzător sau service?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pe cine reclama? Vânzător sau service?

Buna seara! Acum un an am cumpărat de la o firma renumita, să.i zicem E o mașină de spălat vase și una de rufe. De la început au avut probleme respectiv timpul programelor nu era respectat. Acum o luna, după ce pt a nu știu câtă oara mașină de rufe a funcționat 8 ore continuu in loc de 1 h, mi.a bubuit contoarul de pe hol și mi s.a ars una dintre rezistente. Am sunat la E , mi.au trimis renumitul service sa.i zicem Dep și monologul a fost următorul: Doamna, e bune, nu știți să spălați. Daca spălați cu detergent, se schimba timpul. Și ce vreți să spălați 30 de mine, uitați programul 12 funcționează( spala doar 2 h) . A hotărât că la mașină de vase schimba o piesa iar pe cea de rufe o resofteaza și verifică atunci când vine pt cea de vase. Asta a fost pe 15 mai. Am ajuns pe 23 iar mi.a bubuit rezistenta, perete afumat, etc. Sun la E și le spun că.mi cunosc drepturile și știu ca dc in 15 zile de la sesizare nu se rezolva, am dreptul sa cer înlocuirea produselor sau chiar restituirea sumei. Am înregistrat cererea și mi.au spus că în termen de 7_14 zile primesc negația de service. Ieri m.a sunat meseriașul cu ghilimele de la Dep că la mașină de vase mi.au dat negația dar pt cea de rufe vine acum s.o repare. I.am zis că nu mai vreau, am invocat trecerea celor 15 zile și mi.a zis că .l doare... Și să.mi dea banii cine mi i.a promis! Am sunat la E, am sunat la Dep și am constatat că și fisa de service era făcută pe alt nume și alt tip de mașină. Deci el a intrat intra.o casa unde o mașină era pe un nume, și o alta pe alt nume alta adresa. Cei de la Dep vor să deschis alta fisa, dar știu că asta ii absolva de orice vina. Iar răspunsul aseară a fost că depanatorul a spus că mașina de rufe a fost reparată de atunci, și că mi s.a pus în vedere să curăț filtrele , deci din cauza mea.Urasc mincinoșii și nu am de gând să.i las sa.si bata joc de mine. Mașina în continuare nu respecta timpul, iar faptul că spala cate 3 ore cel puțin, ii mănâncă din durata de viață. Va rog să mă ajutați sa.mi spuneți unde și ce trebuie sa fac sa rezolv a această nedreptate!!Eu când am cumpărat produsele am beneficiat de garanție 5 ani, și pe aceasta o pierd daca înlocuiesc produsul?
Cel mai recent răspuns: mihaidavid , utilizator 21:06, 17 Iunie 2017
Sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului
Pe cine reclama? Service sau magazin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum i.mi pot recupera banii..? Dana030887 Dana030887 Ma numesc Ioana,am avut un proces penal in Germania pe care l.am castigat,am fost despagubita cu 34.500£,dar banii nu i.am putut lua niciodata pentru ca omul ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)
Refulare msr bucatarie VenserB VenserB Buna ziua, Stau cu chirie de cateva luni intr-un apartament de bloc construit prin anii \'60/70 la etajul 6, apartament in care au mai stat si alti chiriasi ... (vezi toată discuția)