avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmpozit pe cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmpozit pe cladiri

Buna ziua,
Am mostenit o garsoniera in sectorul 3 si platesc impozit pe cladire in valoare de 114 lei, fica mea plateste pentru un apartament de 3 camere 128 lei.
Avand in vedere ca este mostenire nu cred ca ar trebui sa platesc un impozit mai mare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 12:43, 20 Iunie 2017
impozitul nu trebuie sa fie automat mai mic decat al apartamentului cu 3 camere.Probabil cel cu 3 camere are o vechime mult mai mare sau e intr-o zona periferica.Cu cat blocul e mai nou (construit )si situat in zona centrala cu atat creste si valoarea impozitului.
Buna ziua.
vreau sa va spun ca acum 5-6 ani am avut aceiasi problema(impozit mare platit 2-3 ani),am fost la ANAF sector 3, am aratat ca locuinta este dobandita prin mostenire si nu cumparata si au recalculat impozitul si am avut astfel platit impozitul pe urmatori 2 ani.Eu am pus aceasta intrebare ca sa aflu daca mai este valabila prevederea din lege ca cei care dobandesc a doua locuinta prin mostenire platesc impozit normal si nu majorat.
Va multumesc.
pt a doua locuinta nu se plateste impozit majorat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare a -3-a locuinta jonel jonel Eu si sotia avem deja un apartament si o garsoniera . Ea a mostenit un apartament intr-un complex nou rezidential si impozitul pe cladire este ca si la a treia ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe cladiri Haralambie BARBU Haralambie BARBU Stimate Doamne, Stimati Domni, Cu respect, va adresez rugamintea de a-mi comunica punctul dumnevoastra de vedere asupra urmatoarei spete: In baza unor ... (vezi toată discuția)
Despre impozitul imobiliar mariamagdalena mariamagdalena In perspectiva schimbarii taxelor de impozitare a imobilelor, am o intrebare. Sunt casatorita, am avut un apartament in orasul Iasi impreuna cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)