avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura salariata gravida

Gravida noastra nu si-a anuntat oficial starea de graviditate. In 4 saptamani va intra in concediu de maternitate. Intrebarea mea este: eu, angajator, ce trebuie sa ii solicit in primul rand pentru intrarea in concediu prenatal si de lauzie (cele 126 de zile - si care e forma scrisa a cererii ei) si ulterior pentru cel de crestere si ingrijire copil?
Salariul ei va fi platit in aceste 126 de zile din fondul de salarii? si care este cuantumul? Ulterior celor 126 de zile cum intra in concediu de crestere copil? cum se face aceasta tranzitie?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 10:04, 30 Septembrie 2009
Pe perioada concediului de materniatte trebuie sa primiti certificatele medicale si sa le puneti in plata.
Dupa ce va intra in CIC, inregistarti aceasta suspendare a contractului in cartea de munca si in programul dvs de personal si salarii pentru a apare in declaratii ca fiind in suspendare de CIC.
Pe perioada CIC contractul de munca este suspendat, urmand sa se reia dupa CIC in aceleasi conditii.
Va multumesc frumos.
Nu dvs aveti grija sa nu depaseasca cele 126 de zile, ci medicul care ii elibereaza certificatele medicale.
Cand nu mai are certificat medical trebuie sa depuna cerere pentru intrarea in CCC sau sa se prezinte la serviciu. Nu se poate prezenta cu mai putin de 43 de zile de la data nasterii copilului.
La ce v-au raspuns cei de mai sus nu mai pot sa adaug decat ca:
- indemnizatia pe perioada concediului de maternitate (in cele 126 de zile) este suportata integral de FNUASS. Dvoastra ii platiti angajatei insarcinate indemnizatia, calculata dupa ce va aduce certificatul medical, dupa care va recuperati banii fie scazand luna de luna din ceea ce aveti de plata la Fondul de concedii si indemnizatii (0.85% din fondul de salarii), fie facand o cerere de rambursare la Casa de Sanatate (ceea ce nu va recomand pentru ca dureaza ani pana va vine randul).
BUNA ZIUA,

legat de acest subiect, am o intrebare:daca salariata prezinta aceasta adeverinta care ii certifica starea de gravida, pe perioada pana va naste ,angajatorul ii poate ataca contractul de munca in vreun fel?adica o poate da afara in vreun moment?

multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ghiuli ghiuli buna seara! as avea si eu o intrebare daca am 6 luni de munca si acum am ramas insarcinata voi beneficia de indemnizatie ? sau trebuie sa am 12 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Irina_Tanase Irina_Tanase Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu care sunt actele necesare si pasii de intreprins pentru cererea de concediu prenatal (cele 128 de zile) si dupa ce nasc ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 126 zile pre si postnatal????? liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA!! VA ROG SA-MI OFERITI O SOULTIE CU PRIVIRE LA: AM OPREART SUSPENDAREA CIM UNEI PERSOANE CARE A EFECTUAT CELE 42 ZILE OBLIGATORIU POSTNATAL, DAR NU ... (vezi toată discuția)