avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma cenzorat Asociatii Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma cenzorat Asociatii Proprietari

O firma care are autorizatie pentru activitatea de administrare imobile are dreptul sa presteze si activitati de cenzorat pentru asociatii de proprietari? La Primarie, autoritatea emitenta a autorizatiei nu am reusit sa aflu. Multumesc
Pentru a presta activitati de cenzorat trebuie ca firma să aibă ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil şi/sau de contabil autorizat si sa fie membra CECCAR.
Conform dispozitii in vigoare responsabilitatea exercitarii responsabilitatii de verificare si vizare pentru legalitate a documentelor financiar contabile,revine exclusiv persoanelor fizice si juridice autorizate si acreditate CECCAR
Apropo de ultimele două postări, cenzorul oricărei Asociații trebuie să fie obligatoriu autorizați și acreditați C.E.C.C.A.R. /
Dacă este așa, aproape sigur cenzora noastră nu este înscrisă în Corpul Experților Contabili și va trebui luată la întrebări, pentru că ne-am săturat de incompetenți care se gândesc doar la salariu, fără a-și practica meseria în mod minim profesional.
Acreditarea CECCAR este obligatorie numai in cazul in care activitatea de cenzorat este prestata de catre o firma.

In cazul in care cenzorii sunt alesi dintre proprietari acestia nu trebuie sa fie acreditati CECCAR, trebuie sa aiba cel putin studii medii.

Se intelege ca este de preferat si recomandat ca cenzorul(ii) sa aiba studii de specialitate economice, sa fi urmat un liceu cu profil economic daca nu o facultate.

Art 21-L230/2007
(2) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori trebuie sa aiba cel putin studii medii (...)
Eu, din ce am citit în legislație, ar cam trebui ca și cenzorii persoane fizice să aibă girul CECCAR. Cum demonstrează ei că au studii de specialitate, decât dacă sunt autorizați de CECCAR ? Oricum, noua lege a Asociațiilor va certifica tot ceea ce am scris eu despre cenzorii ne-autorizați de vreun organism sau care n-au o facultate de specialitate !

Alte discuții în legătură

Cenzor extern andreiandreeescu andreiandreeescu Buna ziua, Referitor la cenzorul unei asociatii legea 230 prevede urmatoarele: \\"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)