avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Informare extras carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Informare extras carte funciara

Buna,am si eu urmatoarea problema.Am cerut o informare extras carte funciara si am observat ca suprafata construita respectiv utila nu este trecuta in casuta.In fisa bunul imobil si plan releveu si toate celelalte documente alea imobilului este specificata suprafata.M am adresat Ocpi pentru a face o sesizare (indreptate eroare materiala) mi sa deschis cartea funciara si am primit o solutionare a sesizari mele si anume de respingere.Nu am aflat si motivul pentru care cererea mea a fost respinsa.
Cel mai recent răspuns: Ana199000 , utilizator 09:11, 23 Iunie 2017
danocs a scris:

Poate nu stiati ca orice institutie cu monopol, are nevoie de fonduri extrabugetare...Costul rectificarii (taxele percepute) sunt mai mari decat indreptarea de eroare...deci din cauza asta vi s-a respins cererea de indreptare eroare materiala...

Foarte adevarat! Astfel procedeaza OCPI in toate situatiile. Orice operatiune se face pe calea cea mai lunga si mai scumpa.
Bineinteles,costul erori materiale este 0 in timp ce rectificare ma costa ceva bani din buzunar mai ales ca am nevoie la urgenta.Doar ca o sa fac sesizari peste sesizari si daca e chiar nevoie sa apelez la un avocat pentru a îi da in judecata pentru daune asta am sa fac ca timp oricum pierd din cauza lor si probabil si vanzarea o so pierd.Nu are rost sa zica ca 2 zile am fost plimbata la telefon de la un birou la altu pe motiv '' nu tine de noi prob asta'' trebuie sa sunati la x birou pentru ca nu reuseau sa isi dea seama problema mea unde trebuie rezolvata.In cadrul OcPI bineinteles trebuie rezolvata dar unde nu se stia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara - rubrici necompletate Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament - am cerut nr carte funciara si nr cadasatral (am vazut ca este acelasi). Am intrat pe site-ul ANCPI pentru un ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)
Rectificare contrac de vanzare cumparare constantindn constantindn Buna ziua, Am si eu o problema legata de un act de vanzare cumpaare a unui apartament. Mai precis a fost trecuta gresit cota indiviza de teren in oc de ... (vezi toată discuția)