avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras carte funciara - rubrici necompletate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras carte funciara - rubrici necompletate

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament - am cerut nr carte funciara si nr cadasatral (am vazut ca este acelasi). Am intrat pe site-ul ANCPI pentru un extras de carte funciara pentru informare.
Am primit acest extras dar nu sunt completate urmatoarele rubrici:
- suprafata utila
- suprafata construita
- cote parti comune.
Este completata doar rubrica Observatii/Reverinte apartament compus
din doua camere si dependinte,cota indiviza de 19,86 mp teren in folosinta.

In rest la rubrica
Proprietari : este mentinut proprietarul
Sarcini: Nu sunt

Pueti sa ma lamuriti va rog cu rubricile lipsa? Inseamna ca nu este cadastrul facut ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cmihai7 , utilizator 17:56, 25 Aprilie 2021
Cadastrul este facut, altfel nu ati fi putut solicita extrasul de informare.
Cel mai probabil este vorba de un cadastru mai vechi si de o omisiunea facuta de angajatul ANCPI care a facut convertirea cartii funciare de pe hartie in format electronic.
Proprietarul poate face (personal sau, mai indicat, prin intermediul biroului notarial care va intocmi si contractul de vanzare) o cerere de rectificare a cartii funciare din oficiu in sensul mentionarii suprafetei utile si a suprafetei construite, astfel cum apare in documentatia cadastrala a imobilului. Nu se datoreaza nici un fel de tarif si cererea se solutioneaza de pe o zi pe alta.
Am sunat intre timp la ANCPI, OCPI - am primit un raspuns asemanator cu al dvs si anume cadastrul este facut si este necesara o cererere de indreptare - care teoretic se rezolva in 2 zile lucratoare - practic o saptamana.
Ma aflu in situatia in care doresc accesarea unui credit prin Programul Noua Casa sau ipotecar si vanzatorul nu accepta o clauza de returnare a avansului in cazul in care creditul este respins si vreau sa fiu sigur ca toate actele sunt in regula inainte de semnare antecontract - ma gandesc ca ca banca finantatoare poate refuza pentru acest motiv.
Va intreb:
- poate notarul sa depuna aceasta cerere inainte de semnarea antecontractului - in cat timp va fi vizibila in extras carte funciara ?
- vanzatorul (banca) spune ca nu are schitele cadastrastrale si au cerut obtinerea lor (copie din arhiva OCPI). Se complica lucrurile in vreun fel? Dureaza mult astfel de demers?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
Cmihai7, utilizator
Da, notarul poate cere rectificarea cartii funciare inainte de autentificarea antecontractului.
Obtinerea unor schite conoforme cu originalul aflat in arhiva OCPI nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 zile lucratoare de la depunerea cererii.
In documentatia cadastrala (Releveu apartament, date referitoare la teren ) - s-au putut identifica : suprafata utila + suprafata balcoane.
In vechiul contract de vanzare cumparare am vazut - Cota teren ( aceasta apare si in extrasul de carte funciara)
Intrebarea mea este: unde ar trebui gasite informatii despre "Cote parti comune" ? ( Nu am gasit nicaieri vreo cifra, procent etc - sunt interesat de acest aspect fiindca exista un "balcon comun" pe fiecare etaj)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare admisa cadastru - suprafata utila apartament - tva uncharted uncharted Doresc sa achizitionez un apartament nou, cu TVA de 5%. Una din reguli e ca suprafata utila sa nu depaseasca 120mp. Problema e ca apartamentul in cauza are ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)