avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... azil politic in romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

azil politic in romania

Buna ziua.sunt cetatean din republica moldova.Acolo la initiativa presedintelui comunist mi sa intentat un dosar penal pentru inselaciune.Pe acest dosar mai sunt si 4 cetateni romani.In privinta lor s-a disjungat si sau trimis materialele in Romania.Romania a clasat urmarirea penala in privinta acestor cetateni din lipsa elementelor de infractiune.Eu am fost condamnat pe nedrept la 9 ani privatiune de libertate.Am cerut azil politic in romania mi sa refuzat si vor sa ma extradeze.Zic ca tara mea este sigira exista democratie.Insa realitatea este alta este dictatura.Leam adus probe.Cum sa obtin protectia din partea statului roman.Nevasta si copii au cetatenie romana mie nu miau dat deoarece am cazier murdar .Ajutati-ma va rog.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:10, 22 Iunie 2017
Azil politic se acorda doar pentru opinii/fapte politice si persecutii etnice/religioase, nu pentru infractiuni de drept comun.

Pentru a primi azil politic trebuia sa dovediti ca ati fost persecutat de autoritati sau organizatii paramilitare pentru opinii/fapte politice, apartenenta la o etnie/rasa, din motive religioase sau de orientare sexuala in Republica Moldova. De ex. daca sunteti Martor al lui Iehova trebuie sa reiasa in mod obiectiv ca Republica Moldova a organizat persecutii contra Martorilor lui Iehova.

Ideea e ca situatia dvs. nu se poate lamuri pe un forum ci va trebuie un avocat specializat in imigrari.
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
tgeorgescu, utilizator
Multumim pentru raspuns.Dar tot acest dosar sa inceput sau mai corect spus sa întors impotriva mea după 7 aprilie 2009 unde am participat la revoluția din moldova impotriva comunismului.atunci am fost ptinsi din strada si dusi in cpmisariatele de poliție.acolo sa facut si judecata.Judecătorul a fost acelasi care a fost si de pe dosarul penal.Ma amenințat in sedinta sa astept ca vin comunistii la putere înapoi apoi vad eu ce patesc.eu sunt un unionist ferm care miam expus parerea in public si mai sint si membru de partid care tot este pentru unirea basarabiei cu romania.la mpmentul de fata in tara este un regim dictatorial .care conduce cu justitiebsi altele nu conform legii ci după bizunar.Mie mi sa incrominat ca am inselat in suma de 29000euro mau condamnat la 8 ani.Ieri altul pentru furtul a unui miliard de euro condamnat la 6 ani.Unde in ce tara sa ma adresez sami caut dreptatea.
Apel/recurs nu exista in Republica Moldova?

Ca sa dau un exemplu, sa deveniti Martor al lui Iehova e simplu: cereti evanghelizare, va duceti la clasa de botez, ziceti ca ei, va botezati si participati la activitati. Insa nu va ajuta cu nimic sa demonstrati ca sunteti Martor al lui Iehova daca nu rezulta ca Republica Moldova persecuta sistematic Martorii lui Iehova. Deci Martor al lui Iehova plus condamnare penala in Republica Moldova nu e temei de azil politic. La fel pentru membru al unui partid plus condamnare penala.

In rest, dupa cum v-am spus, problema dvs. nu se rezolva pe forum, va trebuie un avocat foarte bun specializat in imigrari.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Egiptean cerere azil politic - formalitati, drepturi, cetatenie romana wolfususro wolfususro Sunt un student la doctorat din Egipt. Dupa cum stiti acolo este un mic razboi. Doresc sa stiu urmatoarele intrebari: 1 Ce sanse am daca aplic pentru ... (vezi toată discuția)
Azil jicapopescu jicapopescu am solicitat azil in franta,a fost refuzat ca nu aveam adeverintele doveditoare,au trecut trei ani,amu am toate necesare pot sa solicit din nou azil? multumesc ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de drepturile stabilite prin legea nr. 221/2009 sau nu? dmh dmh daca am dezagreat \"dictatura comunista\" inca din copilarie, daca am refuzat sa fiu pionier si u.t.c.-ist, daca am refuzat sa particip la garzi, asa zise ... (vezi toată discuția)