avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stationare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stationare auto

Cine are dreptul sa ma sanctioneze la stationare pe un drum public cu o latime mai mica de 6m lucru care nu stiam decat daca masor si fara indicator.

Cel mai recent răspuns: Basarab_ionut , utilizator 16:12, 10 Iulie 2017
Politistii rutieri, în toate cazurile si politistii locali, în cazurile expres prevãzute de lege, au competenta de a constata contraventiile si a aplica sanctiuni legate de circulatia pe drumurile publice.
Conform dispozitiilor din Legea nr. 155/2010, în domeniul circulatiei pe drumurile publice, pe lângã multe alte atributii, Politia Localã constatã contraventii si aplicã sanctiuni pentru încãlcarea normelor legale: oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis. Aceasta având si dreptul de a lua decizia de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de unde stiu domnii de la Locala ca drumul e mai ingust de 6 m ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog, am si eu o nelamurire: Am inteles ca exista sau va fi propusa o lege prin care orice politist, chiar daca nu e de la circulatie, te ... (vezi toată discuția)
Politie locala Tonyde Tonyde Salutare! Am vazut zilele trecute politisti locali (fosti gardieni publici) oprid in trafic soferi care tocmai veneau de pe \\"sens interzis\\". Eu stiam ca ... (vezi toată discuția)