avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Procedură fiscală Freelancing
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Procedură fiscală Freelancing

Bună ziua,

Care este procedura fiscală din România pentru declararea veniturilor din freelancing pe platforme online precum Elance, Upwork, etc? Înainte de începerea activității de freelance trebuie creată o PFA sau o personalitate juridică anume?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: utilizatornou2017 , utilizator 12:21, 24 Iunie 2017
Ce tip de avtivitati prestati pe acele platforme?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să fiți PFA.
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Veniturile pe care le veți obtine le declarați pentru fiecare țară-sursă a veniturilor și pentru fiecare categorie de venit realizat . Declarația(formularul 201) privind veniturile realizate din străinătate se depune anual până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Ghidul fiscal al contribuabililor care au obligația de declarare a veniturilor realizate din străinătate:
[ link extern ]


Vă mulțumesc! Apreciez răspusul dumneavoastră!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri suplimentare din lucru pe internet MGabriel MGabriel Presupunand ca realizez castiguri prin munca pe internet,pe un site de freelance (gen oDesk,eLance,cjinc etc.),este obligatoriu sa ma inregistrez ca PFA,sau e ... (vezi toată discuția)
Venituri din practicarea profesiilor liberale - 2013 Laura Ciobeica Laura Ciobeica Avocatnet a publicat un articol foarte bine structurat pentru toate veniturile impozabile din Romania din care am extras pentru noi traducatorii, autorizati ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am de ceva vreme o nelamurire care nu ma lasa sa ... StefanNed StefanNed Buna seara, Am de ceva vreme o nelamurire care nu ma lasa sa dorm. Momentan sunt student la medicina si recent m-am apucat de lucrat pe o platforma de ... (vezi toată discuția)