avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Buna seara, Am de ceva vreme o nelamurire care nu ma ...
Discuție deschisă în Traduceri

Buna seara, Am de ceva vreme o nelamurire care nu ma lasa sa ...

Buna seara,

Am de ceva vreme o nelamurire care nu ma lasa sa dorm.

Momentan sunt student la medicina si recent m-am apucat de lucrat pe o platforma de freelancing numită UpWork ca traducător EN-RO,
Pâna acum am realizat venituri substantiale și mi-ar placea sa intru in legalitate. As prefera o metoda care sa nu implice PFA ( intrucat nu am studii in domeniul traducerilor deci clar nu pot obtine PFA) sau SRL. As prefera ceva cat mai simplu in care sa pot declara cat am facut si sa platesc impozit pe venit, Cas si Cnass cat e nevoie. As putea sa ma inregistrez ca persoana fizica cu formularul 020? Alte sugestii?

O a doua problemă, am dat un interviu de angajare pentru o companie din Polonia pe postul de traducător medical. După 3 interviuri și un examen s-au hotarat ca vor sa ma angajeze. Mi-au trimis un contract care se cheama 'Agreement' in care se explica exact ce urmeaza sa fac eu pentru ei ( prestare de servicii de editare, traducere, creare continut etc.). A doua mea intrebare este: pot sa semnez contractul cu ei ca persoana fizica? Cum declar veniturile obtinute?

Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:48, 12 Decembrie 2020
Toate veniturile se declara anual, anticipat, la ANAF ca PFI. Completati o declaratie in vederea impunerii si primiti decizia de impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedură fiscală freelancing utilizatornou2017 utilizatornou2017 Bună ziua, Care este procedura fiscală din România pentru declararea veniturilor din freelancing pe platforme online precum Elance, Upwork, etc? ... (vezi toată discuția)
Fac site-uri web pentru diverși clienți (persoane fizice) pe platforme de freelancing AmDoar_20deani AmDoar_20deani Bună! Am început recent să fac site-uri web pentru diverși clienți (persoane fizice) pe platforme de freelancing (Fiverr, Upwork). După primul produs ... (vezi toată discuția)
Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)