Am 3 bilete la ordin care mi-au fost refuzate la plata inca din noiembrie-decembrie 2008 .ele sunt de tip vechi (albastre ) pentru ca atunci inca circulau in paralel cu cele personalizate. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.la cererea de investire cu formula executorie a biletelor trebuie atasate si depuse biletele cu refuzul aferent din partea bancii in original sau merge si in copii xerox?
2.daca pur si simplu am pierdut originalul unuia dintre ele ,nu ma mai pot folosi de copii ,daca da ce e de facut ,fiindca mi s-ar parea absurd sa nu pot sa refac din arhiva bancii o copie care sa fie semnata si stampilata de banca si sa nu poata fi folosita in instanta ?
Va multumesc !
Ce se intampla daca mi-a fost furat originalul ? Nu mai pot sa investesc o copie dupa un bilet care a avut un circuit bancar cert (respectiv refuz inregistrat si certificat de 2 banci) ?????Adica refuz sa cred ca daca pierzi un instrument perisabil (o bucata de hartie) nu-ti mai poti realiza dreptul ,sfideaza bunul simt vreau sa zic !