avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii la stat si vechimea pe cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii la stat si vechimea pe cartea de munca

Am început un masterat la stat in 2006, exact dupa terminarea facultății , pe care l-am finalizat in 2010,
Dupa care am început alt masterat tot la stat in 2012, pe care sper sa-l finalizez anul acesta.

Ce perioada poate sa-mi figureze ca vechime in munca la casa de pensii ?

Lucrez in strainatate fara contract , si iau in considerare opțiunea de a cumpara ultimii 5 ani de vechime, printr-un program de la casa de pensii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 25 Iunie 2017
Numai perioada in care ati urmat cursurile facultatii la zi , constituie stagiu de cotizare asimilat in sistemul public de pensii.

Legea 263/2010
art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
....
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master la zi -vechime in munca? ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua,masterul la zi se pune vechime in munca sau doar facultatea la zi.Multumesc! (vezi toată discuția)
Anii de facultate si masterat sunt considerati vechime in munca? user123456 user123456 in extrasul revisal apar locurile de munca si inclusiv anii de facultate ca si vechime? (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)