avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere titlu executoriu

Bună ziua,
doresc cateva clarificari în legatura cu data prescrierii unui titlu executoriu pentru un contract bancar

Creditul a fost accesat pentru nevoi personale in 2008, fara garantii cu durata de rambursare de 10 ani A intervenit situatia incapacitatii de plata dupa 5 ani cauzata de somaj si implicit reducerea veniturilor.
Inainte de acest lucru am incercat o renegociere bancara a contractului in baza veniturilor reale pentru suportarea riscurilor in mod egal in sensul unei restructurari de bun simt a dobanzii si a multor clauze excesive. Mi-au oferit plata ratelor fara dobanda doar pe o perioada de 12 luni pe care am dus-o la bun sfarsit urmand ca dupa aceasta facilitate sa am o dobanda si mai mare , alte cateva comisioane si cel mai grav o clauza de excludere a instantelor judecatoresti in a dispune rezilierea contractului .
Am fost nevoit sa semnez acel contract fortat de imprejurari fiind de buna credinta intrucat speram intr-una ca ma voi redresa
Cum între timp situatia financiara nu mi se îmbunatatise am fost nevoit sa incetez plata ratelor dupa perioada de gratie intrucat nu aveam venituri suficiente pentru a plati o rata de 300 euro .
Ultima plata am efectuat-o in martie 2013.
La un an diferenta ,octombrie 2014 se admite incuviintarea de executare silita emisa de instanta, fara cale de atac si fara citarea partilor. Somatiile au tot curs din acel moment si pana in prezent ,popriri nu s-au putut face deoarece venituriile mele provin din comisioane.

Mi-am amintit ca pe actul de incheiere dat de instanta atat fata cat si verso (sub formula executorie ) nu am nicio semnatura si nicio stampila de la tribunal .
Pe site-ul tribunalului in sectiunea dosare sunt doar urmatoarele mentiuni
29.10.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: -executări silite
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Fără cale de atac.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 29.10.2014

Intrebarile mele sunt
1. De la care dintre cele doua date incepe sa curga prescriptia
- data ultimei plati -martie 2013, ori
- data de 29.10,2014 cand a fost emisa admiterea incuviintarii silite .

2.Se prescrie incuviintarea pentru executare dupa 29.10.2017

Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
nic72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:20, 25 Iunie 2017
intrati aici pt mai multe detalii ;www.avocatnet.ro/.../Prescrierea-creditelor-bancare-Cand-putem-scapa-de- datorii-invocand-prescriptia.html
in cazul dvs nu se prescrie deoarece s-au facut demersuri pt. recuperarea datoriei.
"Somatiile au tot curs din acel moment si pana in prezent ,popriri nu s-au putut face deoarece venituriile mele provin din comisioane.".
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Termenul de prescriptie este de 3 ani si curge de la data la care s-a declarat scadenta anticipata. Pentru contestatie trebuie studiate actele. Termenul de depunere a contestatiei este de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Termen si conditii prescriptie datorie Gabriela83 Gabriela83 Buna ziua, in ce conditii si in ce perioada de timp se prescrie o datorie? In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale de la......., am platit ratele la ... (vezi toată discuția)