avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119/2007

Buna ziua!
O societate este data in judecata pentru recuperararea unei sume pe OUG119 in urma unui contract de prestari servicii. Exista contract, unde sunt clauze generale, 2 facturi dar nu sunt semnate si stampilate de acceptare si situatii de lucrari, acestea din urma acceptate. Plata nu s-a facut din cauza faptului ca lucrarea nu a fost facuta corect. In acest sens exista o notificare trimisa prestatoarei prin care i se cere remedierea deficientelor si i se pune in vedere ca va primi banii in urma acestor remedieri care nu s-au realizat nici pana in acest moment.
Problema este, ca, contabila a apucat sa faca niste plati partiale dintr-o factura, ceea ce inseamna, cred ca s-a acceptat factura. Intrebarea mea este pe ce ar trebui sa punem accentul in intampinare? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 13:29, 29 Septembrie 2009
Da, avem in contract ca termen de garantie 10 ani.
Dar ma intereseaza sa stiu daca putem amana plata pe motivul ca, desi am facut notificare in ianuarie, ca lucrarea nu respecta conditiile calitative, inca nu s-a remediat, iar noi am fost chemati in judecata pentru neplata partiala a acesteia.
mara78 a scris:
Da, avem in contract ca termen de garantie 10 ani. Dar ma intereseaza sa stiu daca putem amana plata pe motivul ca, desi am facut notificare in ianuarie, ca lucrarea nu respecta conditiile calitative, inca nu s-a remediat, iar noi am fost chemati in judecata pentru neplata partiala a acesteia.

Dupa opinia mea, DA.
Puteti depune Intampinare si o Cerere Reconventionala la actiunea lor, prezenta instantei documentele si argumentele Dvs. si solicita respingerea actiunii lor si eventual, daune-interese-prejudicii calculate la pierderile din nefunctionare, etc.
Cu stima,
Expert judiciar, Eugen Marcov
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Buna ziua,

in apararea dvs. trebuie sa dovediti ca nu ati efectuat plata integrala ca urmare a defectiunilor aparute;
chiar daca ati facut o plat partiala, dovedind ca exista defectiuni si implicit obligatia constructorului de a face reparatii, in mod clar creanta cu pricina nu mai indeplineste conditiile ordonantei 119.

Avocat Boncu
Mersi mult! Mai am o intrebare. Daca cer la primul termen amanare, pentru ca nu am fost citati la sediu ci in alta parte, citatia ajungand la noi din intamplare si cu foarte mare intarziere, si primesc aceasta amanare, pana cand trebuie s adepun intampinarea? Pana la termenul dat, acesta fiind de fapt al doilea?
Mersi!
Buna ziua,

daca vi se da termen, atunci puteti depune intampinarea la termenul acordat.

Cu stima,
Avocat Boncu

Alte discuții în legătură

Receptie finala ap nou morosanucarmen morosanucarmen Ma pregatesc sa cumpar un ap nou de la o persoana fizica. Am citit pe internet ca ar trebui, inaintea incheierii contractului de vinzare-cumparare, sa se ... (vezi toată discuția)
Receptia finala chriss68 chriss68 Din cine este formata comisia de receptie finala? Trebuie sa aiba aceeasi componenta ca cea de la receptia de terminare a lucrarilor? Trebuie sa participe un ... (vezi toată discuția)
Expert evaluator obligatoriu? swef swef Buna ziua .Ma numesc popescu m si am ridicat o casa in regie proprie. La receptie am constatat ca toate procesele verbale incheiate pe parcursul lucrarii de ... (vezi toată discuția)